Agenda

Woensdag 22 september

22-09-2021 Agenda


SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 22 september onder meer:

Danslessen

Theater aan de Schie en Gouden Dans organiseren een serie danslessen voor mensen op leeftijd. Bijvoorbeeld de Cubaanse Danzon. Ervaring of heel flexibele heupen zijn niet vereist.
Vandaag de eerste ontmoeting, daarna volgen tot en met 14 december nog elf andere oefenmiddagen en een uitvoering. Het geheel staat onder leiding van choreografe Ireen Kurvers. Aanvang half twee (vanaf een uur is er koffie), tot ongeveer half vier.
Kosten: € 25,00 voor alle lessen tezamen, inclusief koffie en thee. Aanmelden kan via E: publiciteit@theateraandeschie.nl of T: 010 - 246 25 86.

Beweegcarrousel

Op drie pleintjes in de Gorzen worden vanmiddag tussen een en vier beweeg- en sportactiviteiten voor de jeugd georganiseerd. Op het Wilhelminaplein, het schoolplein van de St. Willibrordus en de Dwarsstraat zijn er drie verschillende sporten te doen. Sportcoaches vanuit de Betrokken Spartaan staan op de pleintjes met een Pole Soccer-activiteit en andere sporten.
Deelname is gratis en voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vincent Kroeze: E: vkroeze@teamsportservice.nl of T: 06-36536973

Argos Zorggroep: Blijf bewegen

Een beweegcoach van Argos Zorggroep begeleidt mensen met effectieve groepstrainingen en beweeghuiswerk dat zij thuis zelfstandig kunnen doen. Locatie: DrieMaasStede, van 14.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via de website of bellen naar 010 427 83 90. Of loop eens binnen voor een gratis proefles.

Theater aan de Schie

Voorstelling van Silvester Zwaneveld, 20.15 uur, toegang: € 15,00. Cabaretier Silvester Zwaneveld kent u van het duo Arie & Silvester, maar Silvester is ook al jaren solo als stand-up comedian te zien op de Nederlandse podia.

Ouderkamer St. Willibrordusschool

Bijeenkomst van ouders waarin laagdrempelige opvoedthema's besproken worden. Vragen stellen over opvoeden, school en welzijn. Wekelijks op woensdag van 08.45 tot 10.00 uur, locatie: Leliestraat 10.

Korenbeurs

Kunstenaar en globetrotter Jan van der Lans toont zijn werk in de Korenbeurs. Dat doet hij onder de noemer ‘Omzwervingen van Krasslansky’. Het is de neerslag van zijn vele reizen, onder meer stroomopwaarts langs de Amazone en dwars door de Sahara. In de Korenbeurs hangen abstract expressionistische stukken, maar ook figuratief werk met absurdistische trekjes. Te zien in de bieb van tien tot vijf.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Wenneker Cinema

14.00 uur - Hitsville: The Making of Motown
14.30 uur - The Father
20.00 uur - The Hidden Life of Trees
20.30 uur - The Father

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen elf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig.