Agenda

Donderdag 5 augustus

05-08-2021 Agenda


SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 5 augustus onder meer:

De Wissel

Jasha Garritsen exposeert in inloophuis De Wissel. Surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan. Maar ook van de rauwe werkelijkheid van de sloppen in India. De werken kunnen ook worden gekocht; de opbrengst zal voor de helft naar een weeshuis in India gaan. 
Van twee tot vier te zien aan de Broersvest 123b.

Wenneker Cinema

14.00 uur: Effacer l'historique
14.30 uur: The World to Come
20.00 uur: The World to Come
20.30 uur: Supernova

Koffie drinken met Joke Leenderts

Een nieuwe activiteit van Stichting J&S Projecten: koffie drinken met Joke Leenderts, iedere donderdag van 11.00 tot 12.30 uur aan de Groenelaan 38a. Aanmelden via 06-53283235.

FC De Zomer

Ontmoet elkaar op de pleintjes in de wijken Nieuwland, Oost en Groenoord. Elke week op maandag, dinsdag en donderdag zijn de jongerenwerkers van DOCK, samen met Lekker Bezig Schiedam aanwezig voor een partijtje voetbal, slagbal en/ of hockey. Kijk wanneer we waar zijn via Wijkconnect bij FC De Zomer op het Wibautplein, Stoompje Court en Jozef Orelioplein. Contact: Daniël Spencer – dspencer@dock.nl – 06-59946563 – of via instagram @dock_daan of @dock_schiedam.

Workshop breakdance

Heb jij 13.00 - 14.00 uur al vrij gehouden in je agenda? Dan komt de talentvolle Jairsingho een breakdance workshop geven in Groenoord. Zie lekkerbezigschiedam.nl.

Kijkdepot

In de recent gerestaureerde Havenkerk in Schiedam heeft het Stedelijk Museum Schiedam een ‘kijkdepot’ ingericht. Daar is de historische collectie van de stad te bekijken, terwijl het museum onderzoek doet naar de herkomst.
Ruim 5.500 stukken komen uit het depot. Het museum gaat ze per thema - denk aan visserij, religie, ondernemen en stedenbouw - bekijken. Geïnteresseerden met bijzondere kennis op een bepaald gebied worden bijzonder uitgenodigd een bijdrage te leveren met hun verhalen over items. Van elf tot vijf geopend.

Nederlands op Maat

Gedurende de week wordet op een aantal ochtenden en avonden Nederlandse les voor inburgeraars gegeven. Van 9.30 tot 11.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur op de donderdag. Locatie: Jan van Avennesstraat 32.U kunt zich bij de Erker aanmelden. Vanaf september starten de cursussen.

Fotofestival

Het achtste Fotofestival Schiedam heeft tot thema ‘Our Planet, Our Future’. De veranderingen in de wereld van nu staan hierin centraal.
De programmering omvat zowel grote gevestigde namen, zoals de fotografen van National Geographic, als jong aanstormend talent. Te noemen zijn Lori Nix & Kathleen Gerber, Alain Schroeder, Ralph Pace, Jo-Ann Macarthur, Bence Mate, Luis Tato, en vele anderen. Verwacht een verzameling van verschillende genres. Deze worden geëxposeerd op een vernieuwende manier, in ruimtelijke installaties, anders dan de typische foto aan de muur. Verder worden de winnaars van de ‘Open Call’ bekend gemaakt en wordt het werk van jong Instagram talent geëxposeerd, dat ons een kijkje biedt in de wereld van digitale kunst.
De exposities zijn te zien op het Dirkzwager Terrein, in een grote loods die Coronaproef te bezoeken is. Van tien tot zes, toegang: vier euro.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Korenbeurs

Kunstenaar en globetrotter Jan van der Lans toont zijn werk in de Korenbeurs. Dat doet hij onder de noemer ‘Omzwervingen van Krasslansky’. Het is de neerslag van zijn vele reizen, onder meer stroomopwaarts langs de Amazone en dwars door de Sahara. In de Korenbeurs hangen abstract expressionistische stukken, maar ook figuratief werk met absurdistische trekjes. Te zien in de bieb van tien tot vijf.

Open Art Exchange

'The unexpected universe' het de expositie van het werk van Sanda Amadou. De kunstenaar uit Benin toont schilderijen, tekeningen en collages. The unexpected universe is een grotendeels zwart-witte wereld met een zweem van kleur, ergens tussen realiteit en fantasie.
Van tien tot zes te zien op Hoogstraat 85.

Jenevermuseum

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen elf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig, klik daarvoor hier.