Agenda

Zondag 8 augustus

08-08-2021 Agenda

Wenneker Cinema

12.30 uur: Effacer l'historique
13.00 uur: The World to Come
15.00 uur: The World to Come
15.30 uur: Supernova

Opening Gezichtsveld

KunstWerkt: opening expositie Gezichtsveld zondag 8 augustus om 15.30 uur aan de Boterstraat 81.

Cielos Argentinos

Een programma waarin Nuevos Tangos Viejos in samenwerking met vier andere artiesten met een sterke verbinding met de Argentijnse kunst en cultuur de koppen bij elkaar steken om het leven te vieren deze zomer. Met tango, Argentijnse folkloristische muziek en dans en jazzentinean-muziek (een mix van jazz en Argentijnse muziek) verzorgen we bij de Sodafabriek (Makkerstraat 3-5)deze muzikale bijeenkomsten onder de naam ‘Cielos Argentinos’, Argentijnse hemels. Om drie uur en om vijf uur een concert van een half uur, een voorproefje van de albumpresentatie die plaats zal vinden op 19 september.

De Wissel

Jasha Garritsen exposeert in inloophuis De Wissel. Surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan. Maar ook van de rauwe werkelijkheid van de sloppen in India. De werken kunnen ook worden gekocht; de opbrengst zal voor de helft naar een weeshuis in India gaan. 
Van twee tot vier te zien aan de Broersvest 123b.

Soundscape op orgel

Soundscape op het orgel - live-uitvoering door stadsorganist Arjen Leistra om 15.00 uur in de  Sint Janskerk.

Kijkdepot

In de recent gerestaureerde Havenkerk in Schiedam heeft het Stedelijk Museum Schiedam een ‘kijkdepot’ ingericht. Daar is de historische collectie van de stad te bekijken, terwijl het museum onderzoek doet naar de herkomst.
Ruim 5.500 stukken komen uit het depot. Het museum gaat ze per thema - denk aan visserij, religie, ondernemen en stedenbouw - bekijken. Geïnteresseerden met bijzondere kennis op een bepaald gebied worden bijzonder uitgenodigd een bijdrage te leveren met hun verhalen over items. Van elf tot vijf geopend.

Fitness training

Specifiek voor senioren wordt er vandaag aan de Maasboulevard getraind op de toestellen aan de waterkant. Ambition Personal Training staat de deelnemers bij. Van half elf tot half twaalf, deelname is gratis.

Fotofestival

Het achtste Fotofestival Schiedam heeft tot thema ‘Our Planet, Our Future’. De veranderingen in de wereld van nu staan hierin centraal.
De programmering omvat zowel grote gevestigde namen, zoals de fotografen van National Geographic, als jong aanstormend talent. Te noemen zijn Lori Nix & Kathleen Gerber, Alain Schroeder, Ralph Pace, Jo-Ann Macarthur, Bence Mate, Luis Tato, en vele anderen. Verwacht een verzameling van verschillende genres. Deze worden geëxposeerd op een vernieuwende manier, in ruimtelijke installaties, anders dan de typische foto aan de muur. Verder worden de winnaars van de ‘Open Call’ bekend gemaakt en wordt het werk van jong Instagram talent geëxposeerd, dat ons een kijkje biedt in de wereld van digitale kunst.
De exposities zijn te zien op het Dirkzwager Terrein, in een grote loods die Coronaproef te bezoeken is. Van tien tot zes, toegang: vier euro. Vandaag laatste dag.

Stadscocon

Vandaag met orgelmuziek door stadsorganist Arjen Leistra, vanaf drie uur. Hij speelt muziek die onderdeel vormt van de Stadscocon; kunstenaar Florentijn Hofman schreef de soundscape samen met componist Jasper le Clercq. Om de live-uitvoering mee te maken volstaat het om een gratis tijdslot te boeken.