Agenda

Zondag 25 juli

25-07-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 25 juli onder meer:

Kunst Werkt 

11.30 uur: Qigong-kennismakingsles door Leen Steen. Aanmelden is nodig.
14.00 uur: Gedachten van predikant Ilse Hogeweg over westerse en oosterse spiritualiteit. Na afloop gelegenheid voor vragen.

Filmpremière en boekpresentatie ‘One step beyond’ van Ron Blom.

De Ketelfactory

De tentoonstelling A-un is nog te bezoeken tot en met 25 juli. In haar solotentoonstelling neemt Roosmarijn Pallandt (1977) de bezoeker mee naar een andere wereld. Een multidimensionale installatie waarin alles beweegt zonder ophouden, net als adem – A-un in het Japans.

Retrogamebeurs

Om 10.00 uur in Sporthal Margriet.

Wenneker Cinema

12.30 uur: Supernova
13.00 uur: Land
15.00 uur: Supernova
15.30 uur: Strawberry Mansion

Cielos Argentinos 

Een programma waarin Nuevos Tangos Viejos in samenwerking met vier andere artiesten met een sterke verbinding met de Argentijnse kunst en cultuur de koppen bij elkaar steken om het leven te vieren deze zomer. Met tango, Argentijnse folkloristische muziek en dans en jazzentinean-muziek (een mix van jazz en Argentijnse muziek) verzorgen we bij de Sodafabriek (Makkerstraat 3-5)deze muzikale bijeenkomsten onder de naam ‘Cielos Argentinos’, Argentijnse hemels.

Om drie uur en om vijf uur een concert van ongeveer een half uur, aangevuld met een workshop dans met live muziek. 

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Open Art Exchange

'The unexpected universe' het de expositie van het werk van Sanda Amadou. De kunstenaar uit Benin toont schilderijen, tekeningen en collages. The unexpected universe is een grotendeels zwart-witte wereld met een zweem van kleur, ergens tussen realiteit en fantasie.
Van een tot zes te zien op Hoogstraat 85.

Jenevermuseum

'Proost, Gootjes biedt troost' is de naam van de wisseltentoonstelling die momenteel bij het Jenevermuseum te zien is. In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen twaalf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig, klik daarvoor hier.