Agenda

Zondag 29 november

29-11-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 29 november onder meer:

Theater aan de Schie

13.00 uur en 15.00 uur: Francis van Broekhuizen - Bij twijfel hard zingen (voorstelling voor acht+)

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd. Reserveren verplicht.

Westvest90

15.00 uur: Laureaten Prinses Christina Concours

Kunst Werkt

Klei staat centraal in de nieuwe expositie van Kunst Werkt in Ruimte in Beweging. De tentoonstelling toont werk van kunstenaars en ontwerpers die de grondstof klei op een ongebruikelijke manier benaderen, of door hergebruik oude keramische materialen omzetten in iets nieuws. Die klei met nieuwe methoden of technieken behandelen en daarmee nieuwe wegen inslaan. Ook de verbeelding van klei op papier komt aan de orde. Te zien is werk van Antoinet Deurloo, Jan van Dorp, Pim van Halem, Tilly Heijster, Ahrend van Ipenburg, Mannie Krak, Jos van der Meulen, Astrid Meijer, SerVies: Annemarie Piscaer & Iris de Kievith, Jeanne Rombouts, Annemarie van Ulden, Bakkie Trots: Iris Veentjer.

Wenneker Cinema

12.30 uur: The Personal History of David Copperfield
13.00 uur: On the Rocks
15.00 uur: The Nest

Ketelfactory

Solotentoonstelling van fotograaf en ontwerper Guus Rijven onder de titel Draak van het Wit – het eiland Deshima in de Baai van Nagasaki.
In 2017 reisde Rijven (Den Haag, 1947) af met twee camera’s naar Japan, toen de landbrug tussen Nagasaki en Deshima heropend werd. De ene camera was bedoeld voor verhalende kleurenopnames, de andere voor meer abstracte zwartwitbeelden. Zo ging Rijven op zoek, zoals hij het zelf noemt, naar de legendarische Draak van het Wit.
De tentoonstelling bestaat uit drie ongelijksoortige series, die elkaar complementeren. Heden wordt aan verleden, feit aan fictie geknoopt.
Vooraf moet online een ticket worden gereserveerd. Open van een tot vijf.
Vanaf deze week krijgen 'bezoekers' iedere week een link voor een video van een lezing en het bijbehorende wachtwoord. Allereerst voor de lezing van Daan Kok van het Museum voor Volkenkunde: hij zal u alles vertellen over de spannende restauratie van het Keiga kamerscherm.

De Walvisch

De museummolen is vandaag tussen elf en vijf geopend. Reserveren verplicht.

Online/Offline Ateliers Schiedam

Gedurende een maand kunnen Schiedammers genieten van kunst, kennis maken met de kunstenaars en kunst kopen; online en in de 'echte wereld'.
Kunst Werkt en Mooi Werk organiseerden een virtuele route langs de kunstenaars van Schiedam. Fotograaf Herman Moor zette hen op de foto in het eigen atelier. Offline is er een raamkunstroute gemaakt, waar de kunstwerken bij de kunstenaars thuis te zien zien zijn.

Zie https://stichtingmooiwerk.nl/evenementen/open-ateliers-schiedam-2020/