Agenda

Woensdag 14 maart

14-03-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 14 maart onder meer:

Verkiezingsdebat voor jongeren

Ook bij deze verkiezingen zijn er weer jonge mensen die voor het eerst mogen stemmen. Op hen, en andere 27-minners mikt de organisatie van de bijeenkomst vanavond in de Korenbeurs. Zij willen met name de nieuwe stemmers de gelegenheid bieden om helder te krijgen waar de partijen in Schiedam voor staan. Stellingen wordt ingeleid door jongeren, de antwoorden komen met name van jonge kandidaat-raadsleden van de uiteenlopende partijen. Centraal staan vanavond de thema's: gezondheid, duurzaamheid, diversiteit en werk & inkomen. Singer-songwriter Oliver Pesch zal het jongerendebat muzikaal ondersteunen.
Vanaf half acht.

Schrijfcafé

Vanaf kwart over tien is er weer de mogelijkheid om samen en onder begeleiding van een docent, creatief te schrijven. In de bibliotheek in de Korenbeurs. Deelnamekosten: € 12,50.

Pijn-Hoop

In Franciscus Vlietland houdt patiëntenvereniging Pijn-Hoop inloopspreekuur. Tussen half twee en half vier in de Nolethal.

Knutselen

In wijkcentrum Oost, tussen twee en vier.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

CJV Jeugdclub

Voor kinderen die het leuk vinden om te knutselen, te plakken, te knippen en gewoon in het algemeen te spelen en lekker gek te doen: de CJV Jeugdclub, bedoeld voor kinderen uit groep 3 tot en met 8.
Naast knutselen worden er andere dingen gedaan, zoals spelletjes, speurtochten, film kijken, playbackshows en nog veel meer. De club wordt geleid door minimaal twee zeer ervaren vrijwilligers.
Van half twee tot vier uur. Kosten: twee euro per keer. De CJV is te vinden op Lange Haven 129.

Granny's Finest

Breien in Drie Maasstede. Van twee tot half vier.

Door de ogen van de Schiedammers

De twintig foto’s uit de 229 die door Schiedammers werden ingezonden op verzoek van B&W, die de meeste likes kregen van hun stadgenoten. In de Korenbeurs.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

De werf Gusto staat centraal op de tentoonstelling met foto's van Cas Oorthuys: Wij waren de Gusto. Hoe zag de werf eruit? Wie waren deze vernieuwers? Cas Oorthuys, een van de belangrijkste fotografen van Nederland, liep twee jaar rond en legde dat vast.

Jan Hendrikse maakt radicale kunst, van afval en alledaagse producten. In het museum een grote overzichtstentoonstelling van het jongste lid van de 'nul-groep'. Het is voor het eerst dat het werk van Jan Henderikse op zo’n grote schaal is te zien: soms oogt het leeg, dan weer overdadig. Alles en niets. Met een nieuwe installatie die Hendrikse speciaal voor deze tentoonstelling maakte.

Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kozen de dertien Schiedamse lijsttrekkers een kunstwerk of historisch voorwerp uit de museumcollectie. Dat geeft inzicht in de kandidaten en hun geliefde werk.

Het museum organiseert in samenwerking met de Volkskrant, Avrotros en In4Art de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Een belangrijke indicator van de stand van de hedendaaagse kunst in Nederland. Met werk van de genomineerde kunstenaars Feiko Beckers, Anne Geene, Rosa Johanna, Benjamin Li en Kevin Osepa.

Het museum is van elf tot vijf geopend.