Agenda

Vrijdag 2 oktober

02-10-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 2 oktober onder meer:

Bach op vrijdag

In het Stedelijk Museum bespeelt stadsorganist Arjen Leistra het Hess-orgel vanaf half een. Vandaag een capriccio, en zeven kleine Präludien. Toegang: vrije bijdrage.

Westvestkerk

16.00 uur en 20.00 uur: Van Baerle Trio
Zie dit artikel.
.

Knap

Theatergroep Knap komt met 'Risjaar Modderfokker' - in eerste instantie voor mei gepland, maar nu te zien in de Sodafabriek.
Risjaar zit niet in de lijn der troonsopvolging, en en hij is vastbesloten om de troon te nemen en iedereen in zijn weg te vernietigen om ervoor te zorgen dat hij zijn felbegeerde kroon krijgt. Arme familieleden... Het verhaal van het stuk, gebaseerd op Shakespeare, is gruwelijk en is geschreven onder de titel Richard de Derde. Knap speelt onder regie van Bernard Boode de vertaling van Tom Lanoye.
Kosten: 15 euro inclusief drankje. Kaarten via I: knapschiedam.nl/shop. Aanvang: 20.15 uur.

Ketelfactory

Solotentoonstelling van fotograaf en ontwerper Guus Rijven onder de titel Draak van het Wit – het eiland Deshima in de Baai van Nagasaki.
In 2017 reisde Rijven (Den Haag, 1947) af met twee camera’s naar Japan, toen de landbrug tussen Nagasaki en Deshima heropend werd. De ene camera was bedoeld voor verhalende kleurenopnames, de andere voor meer abstracte zwartwitbeelden. Zo ging Rijven op zoek, zoals hij het zelf noemt, naar de legendarische Draak van het Wit.
De tentoonstelling bestaat uit drie ongelijksoortige series, die elkaar complementeren. Heden wordt aan verleden, feit aan fictie geknoopt.
Vooraf moet online een ticket worden gereserveerd. Open van een tot vijf.

Jimi Hendrix

Foto's van Hendrix, gemaakt 'door de beste muziekfotografen ter wereld': Vijftig jaar in de hemel. Te zien in de Fotowerkplaats, Gerrit Verboonstraat 14. Tussen half een en vijf uur. Zie ook dit artikel. .

Theater aan de Schie

19.00 uur: Pierre Bokma en Peter Blok - Een man een man

Wenneker Cinema

14.00 uur: Madre
14.30 uur: Fahim
20.00 uur: Fahim
20.30 uur: Duelles

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Stedelijk Museum

In het museum zijn tot 4 oktober - als het sluit voor renovatie - te zien:
'Wat is realisme nu?" Ooit stond realisme voor een revolutie. Realistische schilders verbeeldden de vaak rauwe werkelijkheid; het ging niet langer mooi maar om waar.
Zo’n 150 jaar later is dat anders. Hoe hangt de vlag erbij, ook in Nederland? Een update met schilderkunst vanaf 2000.

Al zo’n acht jaar doet kunstenaar Zoro Feigl experimenten met de bewegingen van een zwerm vogels. Kon hij die prachtige choreografieën in de lucht omzetten in kunst?
Speciaal voor het Stedelijk Museum Schiedam leidde dat tot Zwermen, een mega-installatie aan het plafond. Kijk je als bezoeker omhoog dan lijkt het net alsof er een zwerm vogels boven je hoofd vliegt.

Achter de stilte van Corona toont foto's, gemaakt in Schiedam, van Margi Geerlinks. Haar fotowerk gaat bijna altijd over mensen; hoe ze zijn of hoe ze dankzij haar digitale manipulatie zouden kúnnen zijn. Tijdens de eerste ‘Coronaweken’ volgde Geerlinks verschillende Schiedammers, vaak met een vitaal beroep. Wat is hun verhaal? Hoe hebben ze deze weken ervaren? Geerlinks maakte de foto’s tussen 25 maart en 1 juni.

Dertig jaar lang las Theo Gootjes (1942) dagelijks alle kranten en ging hij ’s avonds na het NOS Journaal aan zijn keukentafel zitten. Daar doopte hij zijn pen in zwarte inkt en tekende hij zijn commentaar op het belangrijkste nieuws. De dag daarna stond zijn politieke tekening in de avondkrant. Daarmee zette hij een enorm publiek dagelijks even aan het denken.

Tickets voor het museum - open van elf tot vijf - kosten 12,50. Schiedammers en studenten betalen vijf euro. Toegang alleen na reservering online.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date