Agenda

Dinsdag 18 februari

18-02-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 18 februari onder meer:

Theater aan de Schie

20.15 uur: The Rod Stewart Story - Some Guys Have All The Luck

Gezond Oost

Op de netwerkbijeenkomst ‘Gezond Oost’ is iedereen welkom die zich binnen het medische en/of sociale domein bezighoudt met de verbetering van de gezondheid en leefstijl van de bewoners van Schiedam-Oost. Om kennis te maken met andere partijen die actief zijn op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Van vier tot zeven in het wijkcentrum in de Boerhaavelaan. 

Hof in Zuid

Van half twee tot half vier: koersbal, onder leiding van Ans Snijders.

Foto's

De foto's van Marleen van Noortwijk hangen vanaf vandaag in zorgcentrum Frankeland. Het gaat om een greep uit haar vrije werk (van achtertuin tot stadsgezichten in New York). Met deze expositie wil de fotografe laten zien hoe mooi eenvoud kan zijn, ook al gaat men daar soms snel aan voorbij.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Aanbesteden

Training Europees aanbesteden, verzorgd door ambtenaren van de gemeente. Vanaf vier uur in Shop op de Hoogstraat.

Klaverjassen

Klaverjassen in De 5 Molens, tussen een en half vier.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken. Met om half twee, half drie en half vier een rondleiding.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.