Agenda

Woensdag 19 februari

19-02-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 19 februari onder meer:

Wennekerpand

20.15 uur: Janneke de Bijl - Zonder zin kan het ook

Wenneker Cinema

15.00 uur: The Report (VS, 2019, 118’)

Gymnastiek

In Hof in Zuid, vanaf half tien.

Digisterker

Leren werken met de digitale overheid, zoals via Digid. Daar gaat het over tijdens vier woensdagmiddagen, op de cursus Digisterker. Vandaag de tweede sessie. De cursus is gratis en begint om twee uur in de Korenbeurs.

Foto's

De foto's van Marleen van Noortwijk hangen in zorgcentrum Frankeland. Het gaat om een greep uit haar vrije werk (van achtertuin tot stadsgezichten in New York). Met deze expositie wil de fotografe laten zien hoe mooi eenvoud kan zijn, ook al gaat men daar soms snel aan voorbij.

Theater aan de Schie

20.15 uur: VOF de Kunst - Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)

De 5 Molens

Crea-ochtend bij Seniorenwelzijn. Met gebruik van eigen materiaal. Van half elf tot half een.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken. Met om half twee, half drie en half vier een rondleiding.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.