Agenda

Donderdag 30 januari

30-01-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 30 januari onder meer:

De Broekriem

Hoe beweeg je naar je droombaan?  Workshop georganiseerd door netwerk De Broekriem. Stef Kleinherenbink vertelt over het vertellen van verhalen. Een goed hulpmiddel bij sollicitaties. In het tweede deel wordt er gesport. Inloop vanaf een uur bij Soldiergym, Oranjestraat 9. Let op: neem sportkleding en -schoenen mee.

Wenneker Cinema

15.00 uur:  Fête de Famille (Frankrijk, 2019, 110’)
20.00 uur: Judy (VS, 2019, 118‘)
20.30 uur: Fête de Famille (Frankrijk, 2019, 110’)

Opgroeien

Netwerkbijeenkomst 'Opgroeien in Oost'. Hierin werken professionals en vrijwilligers die zich bezighouden met opvoeding, onderwijs, opvang en ontwikkeling in de breedste zin van het woord samen aan een wijk waarin kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Aanmelden via E: info@oostpactdoor.nl.
Vanaf vier uur in basisschool Kaleidoscoop.

De Wissel

In inloophuis De Wissel op de Broersveld is een expositie te zien van schilderijen rond het thema 'Tien jaar Meredia'. Van twee tot vier.

Bingo

Van half twee tot half vier, in Hof in Zuid.

Theater aan de Schie

19.00 uur: Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) - Theater Rotterdam

Nationaal Coöperatiemuseum

Tentoonstelling met werk van Andries ter Veer, ontwerper van reclamefolders en -posters voor Coop en voorloper Haka. Van elf tot vijf gratis toegang.

Bridge

Van half een tot vier, in De 5 Molens

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken. Met om half twee, half drie en half vier een rondleiding.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.