Agenda

Vrijdag 24 januari

24-01-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 24 januari onder meer:

Westvest90-kerk

Violiste Maria Milstein en pianiste Nathalia Milstein (twee zussen) brengen een op volksmuziek geïnspireerd programma met werken van grote componisten die veel voor het muziekleven in hun vaderland hebben betekend. Met onder meer de Sonate in c klein van Beethoven en de vioolsonate van Janáček. Ook Aus der Heimat van Smetana klinkt vol weemoed en met Grieg in zijn Sonate op. 13 komen de landschappen in zijn vaderland voor het voetlicht.
Aanvang van het concert: 20.15 uur
Toegangsprijzen: € 22,50 - € 20,00 (65+ en CJP) - € 8,50 (t/m 18 jaar)

Theater aan de Schie

20.15 uur:Lenette van Dongen - Paradijskleier

Friday Drinks

Vanaf half zes in grandcafé Babbels, met dj Jordha & Martijn

Wenneker Cinema

20.00 uur: Luce
20.30 uur: Amazing Grace

De Wissel

In inloophuis De Wissel op de Broersveld is een expositie te zien van schilderijen rond het thema 'Tien jaar Meredia'. Van twee tot vier.

Danslessen

West-Afrikaanse danslessen door Serge Badoué. Blok 1 van 2020: zeven lessen, op zeven opeenvolgende vrijdagen, begeleid met live percussie van Sebastiaan de Vries & Michiel Moerkerk. Vandaag de derde les. In de Gelinckschool aan de Schiedamseweg.

Nationaal Coöperatiemuseum

Tentoonstelling met werk van Andries ter Veer, ontwerper van reclamefolders en -posters voor Coop en voorloper Haka. Van elf tot vijf gratis toegang.

Whiskeyproeverij

In Bier&Vinyl op de Hoogstraat, vanavond vanaf half acht een 'nosing & tasting met zes Schotse malt whiskies
De kosten voor deze proeverij zijn € 32,50 pp.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken. Met om half twee, half drie en half vier een rondleiding.

Klaverjassen

Vanaf half acht in Hof in Zuid.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst. Vanavond vanaf zeven uur: durf te vragen. "Kijk om je heen en je ziet dat vrouwen allerlei soorten kleding dragen. Kort, lang, bedekt of juist niet. En alles daartussen in. Waarom kies je wat je draagt? Vanuit die nieuwsgierigheid kan er vanavond gevraagd worden.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.