Agenda

Woensdag 22 januari

22-01-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 22 januari onder meer:

Duurzaamheidsmarkt

Voor bewoners van De Akkers, georganiseerd door de gemeente. In De Werf.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Light of my Life (VS, 2019, 119’)

Wafels bakken

Vanaf half twee worden er wafels gebakken in molen De Walvisch. Dat gebeurt door jongeren met een verstandelijke beperking, bij elkaar gebracht door stichting Bont.
De Kiwanis zorgen dat er op deze middag publiek is om de wafels te kopen en op te eten, en daarmee geld in te zamelen voor stichting Bont.

Gusto

Eten en herinneringen ophalen. Over de Gusto, de scheepswerf met het roemruchte verleden, in de Gorzen. Dat kan vanavond in Zavor, waar Sjef van Duin vertelt op 'de zwart-gele avond'. Vanaf zes uur.

Gymnastiek

In Hof in Zuid, vanaf half tien.

Dansen

Leerlingen van de Dansmavo Schravenlant XL dansen vandaag in het Stedelijk Museum Schiedam. Zij doen dat bij de werken in de tentoonstelling Modest Fashion, geïnspireerd door de thema’s feminisme, emancipatie, identiteit, intimidatie en sociale media.
Het optreden van de leerlingen begint om kwart voor twaalf.

Foto's

De foto's van Marleen van Noortwijk hangen in zorgcentrum Frankeland. Het gaat om een greep uit haar vrije werk (van achtertuin tot stadsgezichten in New York). Met deze expositie wil de fotografe laten zien hoe mooi eenvoud kan zijn, ook al gaat men daar soms snel aan voorbij.

De 5 Molens

Crea-ochtend bij Seniorenwelzijn. Met gebruik van eigen materiaal. Van half elf tot half een.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken. Met om half twee, half drie en half vier een rondleiding.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.