Agenda

Zondag 19 januari

19-01-2020 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 19 januari onder meer:
 

Nieuwjaarskunstborrel

Toosten op een nieuw kunstzinnig jaar en kennismaking met de kunstaccessoirelijn 'Give your heart to art' en nieuwe kunstwerken bij galerie Jacques Tange, Schie 50.

Looking for Oum Khultum

Film- en food middag over misschien wel de belangrijkste zangeres van de 20e eeuw in de Arabische wereld: Oum Kulthum, verzorgd door Wenneker Cinema en het Stedelijk Museum Schiedam.
Een bijzondere vertoning van de film Looking for Oum Kulthum van de Iraanse regisseur en kunstenaar Shirin Neshat. Twee werken van haar zijn opgenomen in de tentoonstelling Modest Fashion, te zien in het museum. Gastcurator Rajae El Mouhandiz verzorgt een inleiding bij de film. De film heeft Engelse ondertiteling.
Een diner, verzorgd door Women Connected, vormt de afsluiting. Wenneker Cinema is gastheer van het evenement, tussen vier en acht. Kaarten: € 20,-.

Wenneker Cinema

13.00 uur: De Liefhebbers (Nederland, 2019, 96’)

The Cup

Softbalevenement, met vandaag de laatste wedstrijddag. Vanaf negen uur in de Margriethal en Groenoordhal. De finale begint om tien over twee. Vanaf half vier de sluitingsceremonie. 

Luikse Markt

Vanaf tien uur op de Maasboulevard. Organisatie: Beukers Evenementen.

Live op zondag

De St.Jorisdoele opent de deuren voor een middag en avond met muziek, fotografie en eten. De live muziek komt van Jazztrio Niveo Combo; Smaak & Meer zorgt voor de culinaire gang van zaken en Paul de Graaff brengt in de 'Kamer Voor Cultuur' de foto's. Prijs: € 49,50 p.p. Van vier tot acht. Aanmelden via E: info@stjorisdoeleschiedam.nl.

Kunst Werkt

Traditioneel begin van het expositiejaar van stichting Kunst Werkt met werk van nieuwe deelnemers. Dit jaar drie nieuwe Schiedamse kunstenaars:
- Arno Bauman, sinds 1981 werkzaam als grafisch ontwerper en fotograaf en sinds 2002 ook als beeldend kunstenaar. In zijn werken worden een of meerdere foto's en grafische elementen op de computer samengevoegd tot een geheel.
- Cora Moret schildert en tekent over het leven, de wereld en mensen om haar heen. Ze laat nu portretten zien. Ze zoekt het gebaar en de expressie in eenvoud van vorm en kleur.
- Jeroen Staal maakt schilderijen met meerdere kijklagen, voorgewende precisie en vol met details. Het lijkt logisch, maar of het dat ook is...
Van een tot vijf bij Ruimte in Beweging.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken. Met om half twee, half drie en half vier een rondleiding.

Theater aan de Schie

15.00 uur: Opera2Day - Opera Melancholica

Lazy Sunday Afternoon

Lazy Sunday Afternoon with 2Fine, bij café Kennis. Vanaf vijf uur.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.