Agenda

Dinsdag 28 januari

28-01-2020 Agenda


SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 28 januari onder meer:

Gedichten schrijven

In de aanloop van de Vlaams-Nederlandse Gedichtenweek eind januari, is er vandaag in Soos Blauwhuis een workshop Zelf Gedichten Schrijven. Voorop staat het plezier, in schrijven en voorlezen. Freek Boon verzorgt de workshop. Aanvang half twee.

Cinema & Filosofie

Iedere vierde dinsdag van de maand is er Cinema & Filosofie. Dit keer met inleider Dr. Annachiara Raia. Zij is altijd gefascineerd geweest door de culturele en taalkundige interactie tussen Arabische sprekers en Bantu-sprekers in Oost-Afrika. Deze interesses motiveerden haar keuze om klassieke Arabische en Swahili-talen en -literatuur te studeren, evenals Somalisch. Zij leidt vanavond de film in.
Dat is  Une saison en France, [ Frankrijk, 2017, 97 minuten ], onder regie van: Mahamat-Saleh Haroun
De film beleefde op het International Film Festival Rotterdam zijn Nederlandse première; daar werd die enthousiast ontvangen. 

I-phone

In wijkcentrum De Brug begint om tien uur de cursus 'Starten met de I-phone. Vier bijeenkomsten in totaal, om op het apparaat uit de voeten te kunnen. Kosten: €20,00

Hof in Zuid

Van half twee tot half vier: koersbal, onder leiding van Ans Snijders.

Foto's

De foto's van Marleen van Noortwijk hangen vanaf vandaag in zorgcentrum Frankeland. Het gaat om een greep uit haar vrije werk (van achtertuin tot stadsgezichten in New York). Met deze expositie wil de fotografe laten zien hoe mooi eenvoud kan zijn, ook al gaat men daar soms snel aan voorbij.

Poëzie in januari

In de week van de poëzie verzorgt GGZ Delfland vandaag vanaf een uur een poëzieworkshop. Die wordt gehouden in Soos Blauwhuis aan het Spinhuispad. Voor iedereen die graag samen gedichten maakt. Leiding: dichter Freek Boon. Opgeven gewenst, via E: f.boon@ggz-delfland.nl

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Klaverjassen

Klaverjassen in De 5 Molens, tussen een en half vier.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken. Met om half twee, half drie en half vier een rondleiding.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.