Agenda

Woensdag 18 december

18-12-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 18 december onder meer:

Herinnerboom

Is er iemand die u extra mist tijdens de kerstdagen? Vandaag wordt rond de hoge Herinnerboom op het plein voor het Stedelijk Museum stilgestaan bij de dierbaren die we missen. Ieder kan een boodschap of herinnering in de herinnerboom hangen, in een doorzichtige kerstbal. Ook kun valt zijn/haar naam te laten kalligraferen op een lint, door kunstenaars van het Roumi Kunst Instituut. Ook kunt u uw herinneringen met de medewerkers van Matrice delen. Alles onder begeleiding van live muziek. van twee tot vier.

Schrijfcafé

Om kwart over tien begint in de Korenbeurs het Schrijfcafé. Workshop met Carla Scheepe en Liesbeth Mende: hoe je verhaal te delen op een goede manier.
Kosten: €12,50

Niemand Minder Sessieband

De NIemand Minder Sessieband treedt op in De Erker, met kerstsamenzang. Van half acht tot half tien.

IJsbaan

De ijsbaan op het Stadserf is open van twaalf tot negen.

Klaverjassen & jokeren

Een kerstklaverjas en jokeravond in De Erker. Deelname kost € 5,00 per persoon, liefst van tevoren even op kantoor aanmelden. Van half acht tot elf.

Wenneker Cinema

15.00 uur: The Goldfinch

Improvisatietheater

Theatergroep Impro Schiedam verzorgt een les in improvisatietheater. "Je leert improvisatie theatertechnieken, grenzen verleggen en loslaten." Inloopsessie tussen acht en tien in de benedenzaal van poolcafé De Ketel in de Westfrankelandsestraat. Kosten: tien euro.

De Wissel

Inloophuis de Wissel is van twee tot vier geopend. Ook handwerkgroep Het Schaap is dan actief.

Wennekerpand

20.15 uur: Katinka Polderman - Draagt een steentje bij:

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken.

Fietsles

Van half tien tot half elf is er fietsles vanuit het wijkcentrum Dreesplein. Kosten: 26,50 voor zestien lessen.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Taalles

Het loket van Taal+ dat helpt bij het vinden van taalles is open van twee tot half vijf in de Korenbeurs.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek. In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Tafeltennis

Van vijf tot half zeven is er tafeltennis(les) bij Scyedam, voor kinderen van groep 3 tot en met 8. De training aan de Dr. Kuyperlaan 4 wordt verzorgd door Charell Schoonbrood en Max Oppenheim. Aanmelden kan via jochemdehoop@tt4you.nl.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst drie verschillende visiteclubs actief: de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is open, van elf tot vijf.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

Honderd jaar na de invoerin­g van het vrouwenkiesrecht koppelt het Schiedamse museum vrouwelijke kunstenaars uit het avant-gardistische verleden aan eigentijdse dames. Dus Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Lou Loeber aan Marlene Dumas, Nicky Assmann en Marjolein Witte. Of werk van de fotografen Eva Besnyö en Robin de Puy.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.