Agenda

Woensdag 11 december

11-12-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woendag 11 december onder meer:

Winterwandeling

Door Groenoord gaat het dit keer op een winterwandeling. "Ga op pad met een gids en ontdek de sprookjesachtige wereld van De Notenkraker van Tsjaikovski", aldus organisator Mooi Werk. "Luister naar het verhaal, geniet van de muziek, de warme chocolademelk of glühwein en ga naar huis met een Notenkraker voor in de kerstboom."
Vanaf zes uur vanavond, vertrek vanaf Harg Spaland.

Lunchconcert

 Om kwart over twaalf begint in de foyer van het Theater aan de Schie een lunchconcert, mede verzorgd door Opera aan de Schie. De toegang is gratis, een meegenomen lunch kan worden genuttigd, de bar is open voor drankjes.
Vandaag zingt Diana Axentii en speelt Jean-Baptiste Milon op piano. Ze presenteren een selectie van liederen die hen persoonlijk raakt. De liederen komen uit landen als Moldavië en Frankrijk, maar ook Roemenië en Rusland, samen goed voor 'een romantisch programma vol passie, bloed en tranen

IJsbaan

Zaterdag ging de ijsbaan op het Stadserf open. Van twaalf tot negen kan er geschaatst worden.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Instinct

Stichting Pijn-Hoop

De stichting verzorgt vanmiddag tussen half twee en half vier een inloopspreekuur in het Franciscus Vlietland. 11 dec

Kerstworkshop

Bij het CJV op de Lange Haven 129, vanavond en morgenavond: een kerstworkshop. "Een echte creabea hoef je niet te zijn, iedereen kan meedoen." Vanaf half acht. Kosten: 17,50 euro.

Improvisatietheater

Theatergroep Impro Schiedam verzorgt een les in improvisatietheater. "Je leert improvisatie theatertechnieken, grenzen verleggen en loslaten." Inloopsessie tussen acht en tien in de benedenzaal van poolcafé De Ketel in de Westfrankelandsestraat. Kosten: tien euro.

Energiek Schiedam

In De Werf in Kethel - tegenover de Jacobuskerk - begint om zeven uur een informatieavond over infrarood verwarming. Het Servicepunt Woningverbetering organiseert deze samen met Energiek Schiedam. Voor particuliere huiseigenaren die alternatieven zoeken voor aardgas en het warmtenet. Onderdeel van het programma is een rondleiding door De Werf, dat ook is overgestapt op infraroodverwarming. Aanmelden gewenst via E: actie@servicepuntwoningverbetering.nl.

De Wissel

Inloophuis de Wissel is van twee tot vier geopend. Ook handwerkgroep Het Schaap is dan actief.

Wennekerpand

20.15 uur: Talk - John Schleipen, Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken.

Grote Kennisquiz

Feestmaand december: Nicolaas in verschillende gedaantes en tijden, bomen met (spuit)sneeuw, gladheid, verklede mensen, discussies, ruzies, kerk, kinderen en in de mensen een welbehagen. Om over al deze vreugdes even na te denken over hoe of wat, waar en waarom is er vanavond De grote Kennisquiz in 't Spul, zo schrijft de organisatie.
Vooraf is er vanaf zeven uur de mogelijkheid aan te schuiven voor de maaltijd: boerenkool met een kerstbal. Kosten: € 12,50 p.p. Gaarne even uw komst aankondigen via T: 010-4270642.
Deelname aan de quiz is gratis en kan individueel en in teamverband.

Fietsles

Van half tien tot half elf is er fietsles vanuit het wijkcentrum Dreesplein. Kosten: 26,50 voor zestien lessen.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Taalles

Het loket van Taal+ dat helpt bij het vinden van taalles is open van twee tot half vijf in de Korenbeurs.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek. In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Tafeltennis

Van vijf tot half zeven is er tafeltennis(les) bij Scyedam, voor kinderen van groep 3 tot en met 8. De training aan de Dr. Kuyperlaan 4 wordt verzorgd door Charell Schoonbrood en Max Oppenheim. Aanmelden kan via jochemdehoop@tt4you.nl.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst drie verschillende visiteclubs actief: de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Jenevermuseum

Het vernieuwde museum is open, van elf tot vijf.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

Honderd jaar na de invoerin­g van het vrouwenkiesrecht koppelt het Schiedamse museum vrouwelijke kunstenaars uit het avant-gardistische verleden aan eigentijdse dames. Dus Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Lou Loeber aan Marlene Dumas, Nicky Assmann en Marjolein Witte. Of werk van de fotografen Eva Besnyö en Robin de Puy.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.