Agenda

Zondag 10 november

10-11-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 10 november onder meer:

Woonkamerconcert

Sarah Sounds verzorgt een woonkamerconcert. Een muzikale reis die je meeneemt langs de magie van het alledaagse, universele wijsheid en de verbinding met jezelf.
Sarah maakt haar eigen muziek, zingt en speelt gitaar. Op dit moment werkt zij aan haar Debuutalbum. Dit concert is onderdeel van haar Crowdfunding Tour.
Locatie: The Monkies - Noordvest 23, van twee tot vier.

Natuurexcursie

IVN Nederland organiseert een excursie door dee natuur ten noorden van de stad. "We doorkruisen de oude polder, genieten van dit oude landschap en van de vogels die er in de herfst te zien zijn." Van twee tot vier. Verzamelen bij de speelpolder Het WIJland aan de Harreweg.

Theater aan de Schie

Ceylan Ertem, in eigen land Turkije een nationale beroemdheid, brengt haar eigenzinnige songs en grootse hits in het Theater aan de Schie. Aanvang acht uur, deuren open zeven uur.

Kids Sale

Kids Sale in de Margriethal. Kinderklledingbeurs. Van elf tot drie.

Wennekerpand

15.00 uur: Mathilde zingt Santing 

Cd presentatie

Anja Winter presenteert in Zaal Beatrix haar cd op een gezellige middag vol muziek, met optredens van Anja Winter, Zanger Geer en Jewelcase. De zaal gaat open om half twee, aanvang twee uur. Entree € 5,-.

Ruimte in beweging

Tentoonstelling Voel, tot stand gekomen op basis van ideeën van meerdere deelnemers van Kunst Werkt. Rob van der Ven had de huid: ons grootste orgaan dat beschermt tegen de buitenwereld maar ons ook laat voelen. Een huid kan koud of warm zijn, bleek of gebruind, getatoeëerd worden of een blank canvas zijn, bedekt worden of bloot blijven. Mirjam Boomert had de tastzin: in onze wereld gericht op visuele waarneming wordt het belang van aanraking vaak onderschat en, zeker in de kunstwereld, niet op prijs gesteld. Voor beiden is de tactiele waarneming bij het maken van hun werken belangrijk.
Vijf kunstenaars van binnen en buiten Kunst Werkt tonen in deze multidisciplinaire groepstentoonstelling het belang van de huid, aanraking, voelen en gevoel in hun werken.
Met werk van Mirjam Boomert, 
Romina Ciaffi, 
McLaurens, 
Kayleigh Smetsers en 
Rob van der Ven.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken.

Wenneker Cinema

13.00 uur: A Rainy Day in New York
15.00 uur: Celle que vous croyez

Drie Maas Stede

Dansen in het verzorgingshuis. Mag ik deze dans van u? vanaf half drie in de brasserie.

Art Gallery Voûte

Toont werk van Diet Wiegman, Walter van Oel, Joop Polder, Anthon Hoornweg, Elise Coenen, Ming Hou Chen, Casper Mak, Tos Kostermans en Ton Voortman. Van (bronze sculptures). Open van twaalf tot half zes.

Drie Glaasjes

In jeneverie 't Spul proeft Jeneverproefkring De Drie Glaasjes tussen vier en zes... drie glaasjes jenevers - die nog niet eerder zijn geproefd.

Ketelfactory

Japan ontmoet Rotterdam in een poëtische fototentoonstelling. De fotografen Miho Kajioka en Rens Horn ontmoeten elkaar voor de eerste keer in een poëtische tentoonstelling waarin tijd en reizen centraal staan: Time Travel.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd. Van een tot vijf.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

Honderd jaar na de invoerin­g van het vrouwenkiesrecht koppelt het Schiedamse museum vrouwelijke kunstenaars uit het avant-gardistische verleden aan eigentijdse dames. Dus Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Lou Loeber aan Marlene Dumas, Nicky Assmann en Marjolein Witte. Of werk van de fotografen Eva Besnyö en Robin de Puy.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.