Agenda

Woensdag 13 november

13-11-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woendag 13 november onder meer:

Engelen

In de katholieke kerk worden in de herfst twee 'engelenfeesten' gevierd; die van de heiligen Michaël, Rafaël en Gabrië, de drie meest bekende 'aartsengelen En het feest van de heilige Engelbewaarder. "De Bijbel laat op vele plaatsen engelen zien, als Gods boodschappers. Daarnaast zijn er mensen die de werkzaamheid van hun beschermengel in hun leven ervaren", aldus de organisatoren.
Vanaf acht uur in de pastorie van de Singel 104 of in de Wilgenburg. Aanmelden gewenst, via E; cintha.toorn@live.nl.

Improvisatietheater

Theatergroep Impro Schiedam verzorgt een les in improvisatietheater. "Je leert improvisatie theatertechnieken, grenzen verleggen en loslaten." Inloopsessie tussen acht en tien in de benedenzaal van poolcafé De Ketel in de Westfrankelandsestraat. Kosten: tien euro.

Soroptimisten

De Soroptimisten van Club Beneden-Maas houden een open avond voor geïnteresseerden in een deelname in de serviceclub. De Soroptimisten bestaan alleen uit werkende vrouwen. Vanaf half acht vanavond in het Novotel.

De Wissel

Inloophuis de Wissel is van twee tot vier geopend. Ook handwerkgroep Het Schaap is dan actief.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken.

Fietsles

Van half tien tot half elf is er fietsles vanuit het wijkcentrum Dreesplein. Kosten: 26,50 voor zestien lessen.

Grote Kennisquiz

In jeneverie 't Spul, vanaf acht uur vanavond. In teamverband vragen beantwoorden om de eer. Voor de quiz is er voor wie zich aanmeldt eten. Vandaag Macaroni Bolognese en een frisse salade. Kosten: 10 euro p.p. 

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Stichting Pijn-Hoop

Tussen half twee en half vier houdt de stichting Pijn-Hoop en andere patiëntenverenigingen een inloopspreekuur in de Nolet Hal van het Vlietlandziekenhuis.

Taalles

Het loket van Taal+ dat helpt bij het vinden van taalles is open van twee tot half vijf in de Korenbeurs.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek. In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Tafeltennis

Van vijf tot half zeven is er tafeltennis(les) bij Scyedam, voor kinderen van groep 3 tot en met 8. De training aan de Dr. Kuyperlaan 4 wordt verzorgd door Charell Schoonbrood en Max Oppenheim. Aanmelden kan via jochemdehoop@tt4you.nl.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst drie verschillende visiteclubs actief: de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Jenevermuseum

Het vernieuwde museum is open, van elf tot vijf.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

Honderd jaar na de invoerin­g van het vrouwenkiesrecht koppelt het Schiedamse museum vrouwelijke kunstenaars uit het avant-gardistische verleden aan eigentijdse dames. Dus Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Lou Loeber aan Marlene Dumas, Nicky Assmann en Marjolein Witte. Of werk van de fotografen Eva Besnyö en Robin de Puy.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.