Agenda

Zaterdag 9 november

09-11-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 9 november onder meer:

Prinsenbal

Bij Excelsior'20 is het bijna elf-elf, carnaval dus. Vanaf acht uur op de club.

Stand Together

'Feest' is de titel van het jubileumconcert van Stand Together. Hij koor viert zijn vijfjarig bestaan in het Wennekerpand. Het repertoire bestaat uit Engels- en Nederlandstalige popsongs en film- en musicalnummers. Meezingen gewenst. Een Braziliaanse band zal voor spektakel zorgen, aldus de organisatoren.
Aanvang: acht uur. Kaarten à 10 euro zijn te koop via I: www.standtogether.nl of aan de zaal.

Kids Sale

Kids Sale in de Margriethal. Kinderklledingbeurs. Van elf tot vier.

Gospel

Gospelconcert van Gina Jecaveviet in de feestzaal op de De Brauwweg 38-44. Aanvang drie uur.

Theater aan de Schie

Dutch Gymnastics verzorgt in het Theater aan de Schie voor het eerst in Zuid-Holland Your Stage. Sporters van alle gymdisciplines en van alle leeftijden staan samen op het podium met hun eigen demonstratie. Boudewijn de Vries presenteert.Vanaf half acht, om zeven uur gaan de deuren open. Kaarten vanaf elf uur.

Fittest

Tussen negen en een in de gymzaal aan het Warmoezenierpad: fittest voor 55-plussers..

Jubileumconcert

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan verzorgt het Pauluskoor uit Vlaardingen een jubileumconcert in de Schiedamse Dorpskerk. Gezongen wordt de 'Deutsche Messe' van Franz Schubert.
Na de Messe wordt het publiek verrast op een mix van de leukste en mooiste liederen uit tien jaar Pauluskoor. Marion de Mooij - Klijnsmit begeleidt het koor op de piano en verzorgt ook enkele solostukken van onder meer Frédérique Chopin en Franz Liszt.
Aanvang: acht uur 's avonds. Toegang vrij; er is wel een collecte.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Celle que vous croyez

Inloopconcert

Blazersensemble Musica Senza Corde uit Maassluis verzorgt het inloopconcert in de Grote of Sint-Janskerk, vanaf drie uur.
Dit dubbelkwintet onder leiding van Marten Sijbrandij heeft een programma samengesteld uit werken van de componisten Antonio Rosetti, Franz Danzi en Gordon Jacob.

El Borriquito

Hollandse avond met zanger Fred van Gerven. Vanaf negen uur.

Open Art Exchange

De tentoonstelling New World gaat over de menselijke kant van migratie. Wat betekent migratie voor migranten, achtergelaten mensen, ontvangers, samenlevingen? Over wanhoop en hoop, over nieuwe deuren die opengaan, over teleurstelling en misleiding, over schijnbaar onoverbrugbare verschillen, wantrouwen en onbegrip. Maar ook over erkenning, openheid, nieuwe vriendschap en herwonnen stabiliteit. Over de rijkdom en wrijving van diversiteit. Over het verlangen naar wat was en wat komen gaat.
Van een tot zes open op de Hoogstraat.

Uurtje S'dam

Schiedam ontdekken en verkennen met een korte rondleiding door de dames van het I-Punt. Langs filmische steegjes, de hoogste molens ter wereld en grachtenpanden & branderijen. Vanaf elf uur, vertrek bij De Waag in de Lange Kerkstraat. Kosten: vijf euro.Scouting
Scouting BvH heeft iedere zaterdag bijeenkomsten voor kinderen van verschillende leeftijdscategorieën in en bij het groephuis aan het Burgemeester van der Lippad.

Art Gallery Voûte

Toont werk van Diet Wiegman, Walter van Oel, Joop Polder, Anthon Hoornweg, Elise Coenen, Ming Hou Chen, Casper Mak, Tos Kostermans en Ton Voortman. Van (bronze sculptures). Open van twaalf tot half zes.

Ketelfactory

Japan ontmoet Rotterdam in een poëtische fototentoonstelling. De fotografen Miho Kajioka en Rens Horn ontmoeten elkaar voor de eerste keer in een poëtische tentoonstelling waarin tijd en reizen centraal staan.

Nationaal Coöperatiemuseum

Tentoonstelling met werk van Andries ter Veer, ontwerper van reclamefolders en -posters voor Coop en voorloper Haka. Van elf tot vijf gratis toegang.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum is van elf tot vijf open, om kennis te maken met de wereld achter de jeneverindustrie. En te proeven valt er natuurlijk altijd.

Stedelijk Museum

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laat het Stedelijk Museum Schiedam dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

Honderd jaar na de invoerin­g van het vrouwenkiesrecht koppelt het Schiedamse museum vrouwelijke kunstenaars uit het avant-gardistische verleden aan eigentijdse dames. Dus Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Lou Loeber aan Marlene Dumas, Nicky Assmann en Marjolein Witte. Of werk van de fotografen Eva Besnyö en Robin de Puy.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.