Agenda

Vrijdag 18 oktober

18-10-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 18 oktober onder meer:

Vrij-mi-boot

Vrijdagmiddagborrel in een boot. Met stop bij Bobby's. Vertrek vijf uur, kosten 25 euro.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Nienke Plas - Van de hak op de tak

De 5 Molens

14.00 uur: Bloemschikken

Wijnproeverij

Bij Hosman Vins, georganiseerd door Inner Wheel Vlaardingen. Bedoeld als fundraising voor een project.  Vanaf half acht; kosten € 17,50 p.p. incl. heerlijke kazen.
Aanmelden en info via E: goededoelen@innerwheelvlaardingen.nl.

Tai Chi

In het kader van de Week van het Geluk wordt er vanmorgen bij de Mobiele Buurtpost in oost (in de Dieselstraat) gedaan aan Tai Chi. Van tien tot half elf. Na afloop iets lekkers. Deelname kost vijftig cent.

SC Support

In het Groenoordhuis-midden organiseert SC Support een activiteit voor jongeren. Van zes tot negen.

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een 'bakkie' en gesprek.

Wenneker Cinema

20.00 uur: The matrix
20.30 uur: Au bout des doigts

Art Gallery Voûte

Toont werk van Diet Wiegman, Walter van Oel, Joop Polder, Anthon Hoornweg, Elise Coenen, Ming Hou Chen, Casper Mak, Tos Kostermans en Ton Voortman. Van (bronze sculptures). Open van twaalf tot half zes.

Nationaal Coöperatiemuseum

Tentoonstelling met werk van Andries ter Veer, ontwerper van reclamefolders en -posters voor Coop en voorloper Haka. Van elf tot vijf gratis toegang.

Creaclub

Tussen negen en twaalf in wijkcentrum Oost.

Open Art Exchange

De tentoonstelling New World gaat over de menselijke kant van migratie. Wat betekent migratie voor migranten, achtergelaten mensen, ontvangers, samenlevingen? Over wanhoop en hoop, over nieuwe deuren die opengaan, over teleurstelling en misleiding, over schijnbaar onoverbrugbare verschillen, wantrouwen en onbegrip. Maar ook over erkenning, openheid, nieuwe vriendschap en herwonnen stabiliteit. Over de rijkdom en wrijving van diversiteit. Over het verlangen naar wat was en wat komen gaat.
Van een tot zes open op de Hoogstraat.

Wijkochtend

In het Ontmoetingscentrum Beethovenplein organiseert het WOT een ochtend van ontmoeting voor iedereen, uit Groenoord. Vanaf half tien.

De Walvisch

Museummolen De Walvisch is, inclusief winkel, van elf tot vijf te bezoeken.

Vrouwen Fit Club

In wijkcentrum Oost, van half zeven tot half acht vanavond. Om samen met andere vrouwen te werken aan de conditie. Organisatie: Dock.

Ketelfactory

De Ketelfactory is met zomersluiting.

Verwennen

In wijkcentrum Oost vandaag in het kader van de Week van het Geluk een verwenochtend. Allerlei - voor sommigen mysterieuze - handelingen en trucjes weten ieder om te toveren in een stralend gezicht. Ook kan er iets gegeten worden. Van tien tot twaalf.

Modeworkshop

Voor tienermeiden. Van vier tot zes in OC Beethovenplein.

Jenevermuseum

Het museum is open, van elf tot vijf.

Stedelijk Museum

Honderd jaar na de invoerin­g van het vrouwenkiesrecht koppelt het Schiedamse museum vrouwelijke kunstenaars uit het avant-gardistische verleden aan eigentijdse dames. Dus Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck en Lou Loeber aan Marlene Dumas, Nicky Assmann en Marjolein Witte. Of werk van de fotografen Eva Besnyö en Robin de Puy.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko maakte grote abstracte schilderijen, die mensen raken. In musea staan heel vaak drommen mensen voor zijn schilderijen. Hoe is het om er helemaal alleen voor te staan? Bij de tentoonstelling Rothko & ik in het Stedelijk Museum Schiedam kunnen bezoekers dat zelf ervaren. Zij mogen alleen, zonder telefoon, één van zijn topstukken bekijken: het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960. Niets of niemand staat het intieme moment met het schilderij in de weg. Het is Rothko & ik.

Het optimistische Mannetje met de zon dat Karel Appel kort na de Tweede Wereldoorlog maakte, is een van de publiekslievelingen uit de museumcollectie. Te zien met ander werk van CoBrA en nieuwe aanwinsten van onder andere Zoro Feigl, Anne Wenzel en Tjebbe Beekman.

Het museum is van elf tot vijf geopend.