Agenda

Zondag 24 februari

24-02-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 24 februari onder meer:

Cosmic Singing Circle

Cosmic Singing Circles zijn een expressie van klank die het hart kan openen en de geest tot rust brengt. We verbinden met onszelf en met elkaar in de muziek. Samen herinneren we de magie van alles wat we doen, voelen en horen.
‘Cosmic Singing’ combineert elementen van mantra zingen, stembevrijding, muziektherapie en meditatie. De bijeenkomsten zijn voor alle leeftijden en alle niveaus. Je hebt geen ervaring met muziek of meditatie nodig. Wat gezongen wordt: boeddhistische chants, hindoeïstische mantra’s, Rainbow-liedjes, zen gedichten, vrije klanken. Meditatie en stilte zijn belangrijke ingrediënten tijdens deze avond. Vanaf half acht. Om zes uur wordt voor wie wil samen gegeten. Aan de Noordvest 23 (The Monkies)
Info: Sefrijn, T: 06 - 28701780 of Eline, T: 06 - 39861221. Kosten: € 15,-.

Leonard Cohen

Op zoek naar liefde in de liederen van Leonard Cohen. Met zeven liederen van Cohen. In yogacentrum Smrti aan de Willem Barentszstraat 1. Vanaf half drie.

Ketelfactory

In 2019 bestaat De Ketelfactory tien jaar. De tentoonstellingsruimte op de Hoofdstraat vroeg de kunstenaars die er eerder exposeerden een werk te maken over ‘stilte’, niet groter dan 30 x 30 x 30 cm. Het werd het begin van de ‘stiltecollectie’ van De Ketelfactory. De beelden, teksten, films en objecten worden op de benedenverdieping gepresenteerd. De opstelling verandert regelmatig, zodat er steeds een andere tentoonstelling is te zien. Van een tot vijf.

Vlooienmarkt

Op het Bachplein, van tien tot vier. Organisatie: Beukers Evenementen.

Kunst Werkt

Bij Ruimte in Beweging is de tentoonstelling Schetsboek te zien. Met werk van Karin van As, Gerda Busser, Theo Gootjes, Leo Gootjes, willem van hest, Nancy Hoogstad, René Maagdenberg, Marijn van der Waa en Tineke Weber. In de tentoonstelling laten schetsboektekenaars met uiteenlopende achtergronden hun boeken zien en tonen enkele werken die er uit zijn voortgekomen. "Het schetsboek kan een vrijstaat zijn, een niemandsland waar de tekenaar zijn eigen wetten mag gehoorzamen. Waar de kleren van de keizer van tastbare materialen zijn en waar de mooiste schepsels geboren worden", aldus de organiserende stichting Kunst Werkt.
Van een tot vijf.

Orgelconcert

Door Michael Wooldridge, in Theater aan de Schie. Vanaf drie uur.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum wordt verbouwd. De vaste tentoonstellingen zijn daarom niet te zien, de branderij, slijterij en het proeflokaal zijn wel open. De toegangsprijs is aangepast.
Van twaalf tot vijf geopend.

Muziek met Gijs van Rij

Vanaf twee uur in de Korenbeurs: muziek met Gijs van Rij. Dit keer gaat het over mechanische muziek. Toegang gratis.

Wenneker Cinema

12.30 uur: Ralph breaks the Internet
15.00 uur: Mulholland Drive

Bingo

In het wijkcentrum op het Dreesplein wordt vanmiddag bingo gespeeld. Vanaf twee uur. Toegang vrij, bingokaarten kosten een euro per stuk.

Art Gallery Voûte

Toont werk van Diet Wiegman, Walter van Oel, Joop Polder, Anthon Hoornweg, Elise Coenen, Ming Hou Chen, Casper Mak, Tos Kostermans en Ton Voortman. Van (bronze sculptures). Open van twaalf tot half zes.

Drie Maas Stede

Pianist Rob Franken treedt op in de brassiere van Drie Maas Stede. Vanaf half drie, toegang gratis.

Korenbeurs

De zintuigen worden deze maand geprikkeld op de eerste verdiepingen van de Korenbeurs. Poëzie kan dat doen. In de bibliotheek is poëzie in de zuivere vorm te vinden, maar ook kunstwerken die zijn ontstaan vanuit een poëtische gedachte.
Yvette Neuschwanger-Kars, beter bekend als Feetje heeft een keuze gemaakt uit haar repertoire voor deze tentoonstelling. Sander Groen opereert op de grens van beeldende kunst en poëzie: 'ik schrijf, ik knutsel, ik dicht, ik verlicht, ik verduister'. "Soms ‘plak en knip’ ik een gedicht. Dan weer borduur ik een schilderij." Ook te zien: een poëtisch schilderij van Ane Koczorowski. In de vitrine, een lithografisch werk van Barbara Rox met bijbehorende dichtbundel.
Te zien alle dagen van tien tot vijf, op donderdag tot acht uur.

Stedelijk Museum


Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero Manzoni deed dat laatste. Hij maakte in de jaren zestig kunst met zijn adem, blikte eigen poep in, signeerde lichamen en nodigde mensen uit op een sokkel te staan. Op dat magische voetstuk werd iedereen een kunstwerk, een levend sculptuur. Door zijn revolutionaire aanpak werd hij één van de grote vernieuwers van de 20ste eeuw. Zijn blikje poep groeide uit tot icoon van de avant-gardekunst. Manzoni (1933-1963) overleed op 29-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Voor het eerst sinds vijftig jaar in Nederland presenteert het museum een uitgebreid overzicht van zijn werk. De tentoonstelling belicht een nog niet eerder verteld verhaal over de relatie tussen Nederland en een van de prominentste avant-gardekunstenaars van de twintigste eeuw. Bijzonder is dat bezoekers zelf op zijn magische sokkel kunnen staan. Even ben je zelf een kunstwerk.

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie. Vandaag wordt er geknipt vanaf twaalf uur.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was. Geerlinks verzorgt vanmiddag vanaf twee uur een rondleiding over de tentoonstelling.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date