Agenda

Woensdag 27 februari

27-02-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 27 februari onder meer:

Ingeblikt

Workshop voor kinderen vanaf zes jaar. Met eerst een bezoek aan het museum, en de tentoonstelling van Piero Manzoni. Wat valt er te leren van deze kunstenaar die blikken vulde met bijvoorbeeld zijn eigen adem. Daarna plakte hij er een etiket op.
"Wat zou jij van jezelf willen bewaren voor de toekomst?", zo vraagt de organisator van het museum zijch af. "Je kunt bijvoorbeeld een afdruk in gips maken van je vinger, of je haarlengte meten. Bedenk hoe jij er over tien jaar uitziet en hoe jij denkt over de toekomst. Dit stop je allemaal in het blik. Zit alles erin, dan gaat hij dicht." Voorstel: maak er een  zeer geheim blik van en maak het pas over tien jaar open. 
Deze workshop wordt gegeven door beeldend kunstenares Kim van den Enden. Van vijf voor twee tot half vier in het Stedelijk Museum Schiedam. Aanmelden via E:  programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Crazy Springparadijs

Crazy Springparadijs in Sport- en Evenementenhal Margriet, van tien tot vijf. Entreegeld is € 5,- per kind en ouders/begeleiders mogen gratis naar binnen.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek. In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Verhalen achter de straatnamen

Benieuwd naar de verhalen en de schrijvers van de straatnaambordjes in de Schrijversbuurt? Twee weken geleden, en vanavond een workshop waarin deelnemers meer te weten komen over dichten en zelf aan de slag gaan met hun eigen gedicht. De eindresultaten van deze workshops vormen uiteindelijk een dichtroute van raamgedichten in een ‘hernieuwde’ Schrijversbuurt. Deelname is gratis. Inschrijven kan via I: post@stichtingmooiwerk.nl of via T: 010 - 2734780. In De Erker, vanaf zeven uur.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Lunchconcert

Vanaf kwart over twaalf in de foyer van het Theater aan de Schie een lunchconcert, georganiseerd samen met Opera aan de Schie. De toegang is gratis, de eigen lunch kan worden genuttigd.
Dit keer zijn de musici Duo Dick de Graaf (saxofonist) - Loran Witteveen (pianist). Uitgangspunt voor hun verfrissende improvisaties zijn standards uit het American songbook en enkele van hun eigen stukken.

Korenbeurs

De zintuigen worden deze maand geprikkeld op de eerste verdiepingen van de Korenbeurs. Poëzie kan dat doen. In de bibliotheek is poëzie in de zuivere vorm te vinden, maar ook kunstwerken die zijn ontstaan vanuit een poëtische gedachte.
Yvette Neuschwanger-Kars, beter bekend als Feetje heeft een keuze gemaakt uit haar repertoire voor deze tentoonstelling. Sander Groen opereert op de grens van beeldende kunst en poëzie: 'ik schrijf, ik knutsel, ik dicht, ik verlicht, ik verduister'. "Soms ‘plak en knip’ ik een gedicht. Dan weer borduur ik een schilderij." Ook te zien: een poëtisch schilderij van Ane Koczorowski. In de vitrine, een lithografisch werk van Barbara Rox met bijbehorende dichtbundel.
Te zien alle dagen van tien tot vijf, op donderdag tot acht uur.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst drie verschillende visiteclubs actief: de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum wordt verbouwd. De vaste tentoonstellingen zijn daarom niet te zien, de branderij, slijterij en het proeflokaal zijn wel open. De toegangsprijs is aangepast.
Van twaalf tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Kursk

Stedelijk Museum

Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero Manzoni deed dat laatste. Hij maakte in de jaren zestig kunst met zijn adem, blikte eigen poep in, signeerde lichamen en nodigde mensen uit op een sokkel te staan. Op dat magische voetstuk werd iedereen een kunstwerk, een levend sculptuur. Door zijn revolutionaire aanpak werd hij één van de grote vernieuwers van de 20ste eeuw. Zijn blikje poep groeide uit tot icoon van de avant-gardekunst. Manzoni (1933-1963) overleed op 29-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Voor het eerst sinds vijftig jaar in Nederland presenteert het museum een uitgebreid overzicht van zijn werk. De tentoonstelling belicht een nog niet eerder verteld verhaal over de relatie tussen Nederland en een van de prominentste avant-gardekunstenaars van de twintigste eeuw. Bijzonder is dat bezoekers zelf op zijn magische sokkel kunnen staan. Even ben je zelf een kunstwerk.

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date