Agenda

Zaterdag 23 februari

23-02-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 23 februari onder meer:

Inloopconcert

Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus verzorgt onder leiding van Annelies Prins een inloopconcert in de Grote of St.-Janskerk, met medewerking van Waldin Roes (sopraan). Zij worden op de piano begeleid door Irina Zhynkina.
Op het programma zowel koor- als operamuziek. Zhynkina speelt op haar beurt een pianosolo. Aanvang drie uur, toegang vrij.

Muzikantensportdag

De sportoutfits en trainingsschema's mogen weer uit de mottenballen: de Rijnmondband organiseert de 24e Muzikantensportdag. In de Margriethal, vanaf tien uur.

Ketelfactory

In 2019 bestaat De Ketelfactory tien jaar. De tentoonstellingsruimte op de Hoofdstraat vroeg de kunstenaars die er eerder exposeerden een werk te maken over ‘stilte’, niet groter dan 30 x 30 x 30 cm. Het werd het begin van de ‘stiltecollectie’ van De Ketelfactory. De beelden, teksten, films en objecten worden op de benedenverdieping gepresenteerd. De opstelling verandert regelmatig, zodat er steeds een andere tentoonstelling is te zien. Van een tot vijf.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Ashton Brothers en Noordpool Orkest - Concerto Esplosivo

Kunst Werkt

Bij Ruimte in Beweging is de tentoonstelling Schetsboek te zien. Met werk van Karin van As, Gerda Busser, Theo Gootjes, Leo Gootjes, willem van hest, Nancy Hoogstad, René Maagdenberg, Marijn van der Waa en Tineke Weber. In de tentoonstelling laten schetsboektekenaars met uiteenlopende achtergronden hun boeken zien en tonen enkele werken die er uit zijn voortgekomen. "Het schetsboek kan een vrijstaat zijn, een niemandsland waar de tekenaar zijn eigen wetten mag gehoorzamen. Waar de kleren van de keizer van tastbare materialen zijn en waar de mooiste schepsels geboren worden", aldus de organiserende stichting Kunst Werkt.
Van een tot vijf.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum wordt verbouwd. De vaste tentoonstellingen zijn daarom niet te zien, de branderij, slijterij en het proeflokaal zijn wel open. De toegangsprijs is aangepast.
Van twaalf tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Ralph Breaks the Internet
20.00 uur: Kursk
20.30 uur: The Kindergarten Teacher

Stedelijk Museum

Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero Manzoni deed dat laatste. Hij maakte in de jaren zestig kunst met zijn adem, blikte eigen poep in, signeerde lichamen en nodigde mensen uit op een sokkel te staan. Op dat magische voetstuk werd iedereen een kunstwerk, een levend sculptuur. Door zijn revolutionaire aanpak werd hij één van de grote vernieuwers van de 20ste eeuw. Zijn blikje poep groeide uit tot icoon van de avant-gardekunst. Manzoni (1933-1963) overleed op 29-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Voor het eerst sinds vijftig jaar in Nederland presenteert het museum een uitgebreid overzicht van zijn werk. De tentoonstelling belicht een nog niet eerder verteld verhaal over de relatie tussen Nederland en een van de prominentste avant-gardekunstenaars van de twintigste eeuw. Bijzonder is dat bezoekers zelf op zijn magische sokkel kunnen staan. Even ben je zelf een kunstwerk.

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.
Vanaf drie uur vanmiddag wordt in het museum een proeverij van bijzondere familierecepten; de daarbij behorende verhalen worden verteld.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was. Geerlinks verzorgt vanmiddag vanaf twee uur een rondleiding over de tentoonstelling.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date