Agenda

Donderdag 14 februari

14-02-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 14 februari onder meer:

Mantelzorgers

Gemeente Schiedam doet onderzoek naar de behoeften en wensen van mantelzorgers. Het onderzoek wordt uitgevoerd door MantelzorgNL. Hoe houden mantelzorgers het vol? Wat is daarbij belangrijk? Welke hulp of ondersteuning is er nodig? Hoe tevreden bent u over de ondersteuning in uw gemeente? 
Mantelzorgers en geïnteresseerden zijn vandaag welkom in De Erker om hierover te spreken. Er zijn twee sessies: van half tien tot twaalf en van zeven tot negen vanavond.
Aanmelden is gewenst, via E: advies@mantelzorg.nl. Inbreng op deze dag van uitwisseling wordt vertrouwelijk behandeld.

Spreekuur

Wijkagent  Ruurd Postma, wijkboa Eric Stuijvers en wijktoezichthouder HermanKriek houden spreekuur. Tussen half drie en vier kan ieder daar binnenlopen, in wijkcentrum De Brug op het Heijermansplein.

Kunst Werkt

Bij Ruimte in Beweging is voor het eerst de tentoonstelling Schetsboek te zien. Zondag om half vier de opening, maar in verband met Art Rotterdam nu te bezichtigen. Met werk van Karin van As, Gerda Busser, Theo Gootjes, Leo Gootjes, willem van hest, Nancy Hoogstad, René Maagdenberg, Marijn van der Waa en Tineke Weber. In de tentoonstelling laten schetsboektekenaars met uiteenlopende achtergronden hun boeken zien en tonen enkele werken die er uit zijn voortgekomen. "Het schetsboek kan een vrijstaat zijn, een niemandsland waar de tekenaar zijn eigen wetten mag gehoorzamen. Waar de kleren van de keizer van tastbare materialen zijn en waar de mooiste schepsels geboren worden", aldus de organiserende stichting Kunst Werkt.
Van een tot vijf.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Das Schweigende Klassenzimmer
20.00 uur: The Wife

Wijkochtend

In het wijkcentrum in de Boerhaavelaan staan de deuren vanochtend open vanaf half tien tot half twaalf, voor ieder die zijn verhaal kwijt wil of vragen heeft. Over inzet in de buurt, vrijwlligerswerk, problemen.

Wennekerpand

20.15 uur: Vincent Bijlo - Ik hoor alles

Distillers Special

Vandaag gaat de Distillers Special naar De Kuyper. Het bedrijf opent de deuren voor hun 'klanten'. Na het bezoek aan de distilleerderij, waar de verschillende distillaten en extracten voor de De Kuyperlikeuren gemaakt worden, gaan deelnemers op reis in de wereld van koffie of thee bij Zavor Coffee Experience.
Kosten: € 30,-. van twee tot half vijf. Start bij het I-Punt, aanmelden gewenst I: via www.sdam.nl.

De Wissel

Om half vijf wordt in De Wissel een nieuwe expositie geopend. Ton Delfos toont er zijn foto's gemaakt in IJsland.
Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een gesprek bij een kop koffie..

Korenbeurs

De zintuigen worden deze maand geprikkeld op de eerste verdiepingen van de Korenbeurs. Poëzie kan dat doen. In de bibliotheek is poëzie in de zuivere vorm te vinden, maar ook kunstwerken die zijn ontstaan vanuit een poëtische gedachte.
Yvette Neuschwanger-Kars, beter bekend als Feetje heeft een keuze gemaakt uit haar repertoire voor deze tentoonstelling. Sander Groen opereert op de grens van beeldende kunst en poëzie: 'ik schrijf, ik knutsel, ik dicht, ik verlicht, ik verduister'. "Soms ‘plak en knip’ ik een gedicht. Dan weer borduur ik een schilderij." Ook te zien: een poëtisch schilderij van Ane Koczorowski. In de vitrine, een lithografisch werk van Barbara Rox met bijbehorende dichtbundel.
Te zien alle dagen van tien tot vijf, op donderdag tot acht uur.

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Aangifte

Cursus voor het doen van aangifte van de inkomstenbelasting. Dat verloopt tegenwoordig digitaal. Een docent van de Invulservice Aangifte Inkomstenbelasting Schiedam. De cursus is bedoeld voor mensen met een bruto inkomen tot maximaal € 35.000,- en die daarnaast géén inkomsten in box 3 hebben (spaargeld boven de vermogensvrijstellingsgrens of beleggingen).
De cursus in De Brug is van zeven tot negen. Aanmelden via T: 010 - 7146300, bibliotheek Schiedam. 

Bewegen voor 50+-vrouwen

Een uur gezellig sorten op een niveau dat ieder past. Met een klein groepje in een uur alle spiergroepen af, met eenvoudige oefeningen en simpele materialen. Om te werken aan stevige spieren en een goede conditie.
Vandaag van negen tot tien, in wijkcentrum Dreesplein.

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum wordt verbouwd. De vaste tentoonstellingen zijn daarom niet te zien, de branderij, slijterij en het proeflokaal zijn wel open. De toegangsprijs is aangepast.
Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was.

Het museum is van elf tot vijf geopend.