Agenda

Woensdag 23 januari

23-01-2019 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 23 januari onder meer:

Lunchconcert

Het Viride Kwartet verzorgt vanmiddag het lunchconcert in het Theater aan de Schie. Violisten Salomé Bonnema en Iris Kengen, altviolist Sedna Heitzman en cellist Juren Koopman brengen werken van Mendelssohn Bartholdy, Dvorak en Haydn. Neem uw eigen lunch mee. Vanaf kwart over twaalf.

Voorleesontbijt

Bij Mundo's Mamacafé is er vanaf half tien het Nationale Voorleesontbijt.

Early bird yoga

Elke woensdagochtend van half acht tot half negen een 'early bird' hatha yogales bij Yogastudio Yoia aan de Korte Haven 125. Info en aanmelden via I: http://www.yoia.nl/.

Bingo

Vanaf kwart over twee tot vier uur wordt er in de Schiewaegh bingo gespeeld. De bingo is voor iedereen toegankelijk.
De kosten voor de bingo zijn voor bezoekers van buiten het verzorgingshuis twee euro.

Line Dance

In de 5 Molens, tussen half drie en half vier.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek.
In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Poppenvoorstelling

'Een huis voor Harry' heet de poppenvoorstelling in het kader van de Nationale Voorleesdagen. voor kinderen vanaf vier jaar.
Net als voorafgaande jaren heeft Rik Rikken voorstelling gemaakt, gebaseerd op het prentenboek van het jaar. Huiskat Harry gaat op zoek naar zijn vlindervriendin Vera. Als hij hopeloos verdwaalt, krijgt hij hulp van zes nieuwe vrienden om weer de weg naar huis te vinden. Aanmelden gewenst (E: programmering@debibliotheekschiedam.nl), vanaf twee uur.

Biljarten

Biljartclub 4 Molens speelt tussen zeven en tien in De 5 Molens.

Visiteclub

In Frankeland zijn vandaag maar liefst vier verschillende visiteclubs actief: de 'algemene' club, de 'creatieve' visiteclub, de kookclub en de 'vitaliteits-club'. Vanaf tien uur.

Wennekerpand

20.15 uur: Anne-Marie Jung - Ram

Bingo

Vanaf kwart over twee is er bingo in Schiewaegh, toegankelijk voor ieder. De kosten voor de bingo voor bezoekers zijn twee euro.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Molentour

En wandeling langs zes Schiedamse molens - waarvan er vier bezocht worden. Start bij De Palmboom, om een uur en om half drie een tweede vertrek. De wandeling met gids duurt ongeveer vijf kwartier. Er is ook een kortere route mogelijk.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Loro

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop Hugo Borst schreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in het hoofd van zijn moeder kwam te zitten. Margi Geerlinks maakte lange tijd foto's van Joke Borst. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.