Agenda

Vrijdag 26 januari

26-01-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 26 januari onder meer:

Carnaval Ech wel

Carnavalsbal van De Rietzeilers, met de Snollebollekes, het Feestteam, de Muziekmakerij 't Zootje uit Delft en DJ Matthias.
Vanaf acht uur in de Grote of St.-Janskerk. Toegang: 17,84 euro.

't Huis te Poort

20.15 uur: Nino Gvetadze, pianoconcert; toegang normaal twintig euro.

Wenneker Cinema

20.30 uur: Jane

Nieuwe Impuls

Bij Kunst Werkt is deze week een nieuwe tentoonstelling te zien: Nieuwe Impuls.
In Ruimte in Beweging wordt werk getoond van de 'nieuwkomers' Tilly Heijster, Maljaard (Anne Bronsveld) en Ahrend van Ipenburg.
Van een tot vijf.

Friday Drinks

Vanaf tien uur vanavond in Zaal Beatrix, een borrel om de week af te sluiten. Met Malos Gentes, Yuri Viroj, DJ Kya + MC JM. Toegang vrij.

Artipico

Bij galerie Artipico is van tien tot twaalf de groepstentoonstelling Giving te zien.

Taallokaal

Taallokaal Noord is iedere vrijdag van kwart over tien tot kwart over twaalf in Wijkcentrum De Brug. Gratis lessen in de Nederlandse taal en ontmoeting.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Vreemde Vis

Schilderijen en collages van drie kunstenaars, actief in atelier de Kleine Vis in Rotterdam, vormen samen de tentoonstelling Vreemde Vis. Het gaat om de 'nieuwkomers' Mosab Anzo (uit Syrië), Houman Esmail Nia (Iran) en Juan Heinsohn Huala (Chili).
Van tien tot vijf te zien in de Korenbeurs.

Stedelijk Museum

Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. En dat leidde tot verrassende, verstorende en verrukkelijke creaties.

De internationaal geroemde kunstenaar Marcel van Eeden maakte een serie tekeningen met Schiedam in de hoofdrol. Daarvoor daalde hij af in de geschiedenis van de stad, naar de tijd vóór zijn geboortejaar 1965. Het resultaat is een fictief, raadselachtig verhaal met een onderhuidse spanning.

Het museum is van elf tot vijf geopend.