Agenda

Donderdag 15 november

15-11-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op donderdag 15 november onder meer:

Distillers Special - De Kuyper

"Ben je een echte fijnproever en houd je van likeur in combinatie van koffie of thee? Dan boek je de Distillers Special: Koninklijke De Kuyper", stellen de organisatoren van SPS. Een arrangement waarin Koninklijke De Kuyper haar rijksmonumentale deuren opent voor consumenten. Na het bezoek aan de distilleerderij, waar de verschillende distillaten en extracten voor de De Kuyper likeuren gemaakt worden, gaan deelnemers op reis in de wereld van koffie of thee bij Zavor Coffee Experience. Kosten: € 30,-. Start bij de WaagT om twee uur.

Cultuureducatiecafé

Deze donderdag is Anouk van der Vlies, ICC’er, Cultuurbegeleider en Projectleider CMK,  te gast op het Cultuureducatiecafé van Mooi Werk. Zij presenteert haar masteronderzoek over het gebruik van samenwerkingsprotocollen op scholen: Op school werk je samen met verschillende vakdocenten. Soms is dit een hele ‘puzzel’. Vanaf vier uur op de Hoogstraat, hoek Appelmarkt.

Suikerzoet Filmfestival

Vandaag begint 'het Suikerzoet'.

Ken uw stad

Derde avond van de cursus over Schiedam. De stad van Liduina en Aleida. De stad waar de grootste molens ter wereld het graan maalden voor vierhonderd branderijen. De stad waar F. Bordewijk schreef over Verbrande Erven en dichterdominee François Haverschmidt zijn Snikken en Grimlachjes uitgaf. Waar de scheepsbouw de plaats innam van de jeneverindustrie. Met een historische stadskern die nog even fraai oogt als in 1800. Fascinerende geschiedenis!
Het komt allemaal aan bod tijdens de cursus Ken uw stad. De laatste cursusavond is op 7 maart. Enthousiaste en deskundige inleiders vertellen over een groot aantal onderwerpen. Daarnaast bezoeken de deelnemers het gemeentearchief, Nolet en de fluisterboot en staan er twee stadswandelingen gepland.
Plaats van handeling is gebouw De Wilgenburg op het Land van Ris, achter de basiliek aan de Singel. Van half acht tot half tien. De stadswandelingen zijn op zaterdagen (data
nader te bepalen) van half elf tot half een. Aanmelding en meer informatie kan via E: kenuwstad@historischeverenigingschiedam.nl, of met Dick Gelderblom, T: 06-20112919.

Wenneker Cinema

15.00 uur: The Children Act
20.30 uur: BlacKkKlansman

Wijkochtend

In het wijkcentrum in de Boerhaavelaan staan de deuren vanochtend open vanaf half tien tot half twaalf, voor ieder die zijn verhaal kwijt wil of vragen heeft. Over inzet in de buurt, vrijwlligerswerk, problemen.

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Opvliegers 4: Trossen Los - Anouk van Nes, Joanne Telesford en anderen

Computer helpdesk

Van een tot drie in de Kansenfabriek, bij docent Roland; ook voor wie een cv wil schrijven, of zich wil oriënteren op het internet.

Bewegen voor 50+-vrouwen

Een uur gezellig sorten op een niveau dat ieder past. Met een klein groepje in een uur alle spiergroepen af, met eenvoudige oefeningen en simpele materialen. Om te werken aan stevige spieren en een goede conditie.
Vandaag van negen tot tien, in wijkcentrum Dreesplein.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Het museum is van elf tot vijf geopend.