Agenda

Zaterdag 20 oktober

20-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 20 oktober onder meer:

Open Riooldag

Gemaal Marconi is opengesteld; medewerkers van de gemeente Schiedam, Irado en Van der Valk + De Groot vertellen over de reis van ons afvalwater. Kinderen kunnen mee op de kolkenzuiger meedoen aan een speurtocht of aan het rattenspel. Rick Riool is van de partij en heeft hij voor de jonge bezoekers een leuke attentie. Tussen elf en drie, gemaal Marconi aan de Marconiwegweg 5-7. De toegang is gratis.

The Ultimate Dream

Joop Polder toont zijn werk bij Art Gallery Voûte. De opening is vandaag in het Stedelijk Museum Schiedam. Vanaf zes uur, door Warmold baron Van der Feltz.

Oh ja joh, hoezo dan 2

De Stokerij brengt een nieuwe voorstelling, een 'vervolg' op 'Oh ja joh, hoezo dan' dat vorig jaar in winkelcentrum Hof van Spaland met medewerking van Schiedamse amateurspelers ten tonele werd gebracht. Een stadsvoorstelling, opgebouwd uit verhalen van Schiedammers. In Oh Ha Joh Hoezo Dan 2: SoulFood gaat het over Schiedammers met een migrantenachtergrond, Schiedamse statushouders en geboren Schiedammers. De verhalen van tien spelers, die vertellen over de cultuurclash maar bovenal gaan de verhalen over ‘thuis’.
De voorstelling is een lappendeken van verhalen, in verschillende talen, getolkt en vertolkt door De Stokerij Schiedam, nieuwe en oude Schiedammers en waar nodig een tolk.
Vanaf acht uur in de voormalige Gravin Aleidaschool aan de Oostsingel. Toegang 7,50 euro.

Rommelmarkt

Een buurtrommelmarkt op het Edisonplein met livemuziek, ‘Lost & Found’ van het duo Mike Vos & Marco Diamantatos.
Irado doet mee, zodat at onverkoopbaar blijkt, zo de vuilniswagen in kan. Kraamhuur: tien euro.

Fotofestival

Kunst Werkt heeft de deuren van de Ruimte in Beweging opengezet voor het Foto Festival Schiedam. Met de fotografen Lilia Luganskaya, George Selley en Lana Mesić. Thema: 'Re:Search', over de het bevragen van verschillende werelden, met 'verwondering en obsessieve experimenteerdrift. Van elf tot vijf.

Instawalk 010

Fotowandelingen georganiseerd door Instawalk010. Neem de camera of smartphone mee en (her)ontdek Schiedam door de lens. Opgeven via, E: instawalknul10@gmail.com. De route start bij molen De Kameel. Verzamelen om kwart voor elf.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.
Vanaf twee uur.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Paco Dalmau sluit zijn White Wall Project, waarvoor hij de Waterweg Cultuurprijs 2017 won, af in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze zomer beschilderden meer dan duizend mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een achthonderd meter lang doek in het Schiedamse Beatrixpark. Paco koos voor deze tentoonstelling de mooiste delen daaruit. De tentoonstelling is gratis toegankelijk, los dus van de andere tentoonstellingen.

Op de zolderverdieping van het historische pand is de collectie CoBrA van het museum te vinden. Deze semi-permanente tentoonstelling 'Appelzolder: CoBrA-topstukken' bevat het Oerbeest van Karel Appel uit 1951 en werken van Eugène Brands, Constant en Corneille. Ook hangen er aanwinsten van Jan Nieuwenhuijs van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Die zijn sinds 2013 in langdurig bruikleen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date