Agenda

Woensdag 17 oktober

17-10-2018 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 17 oktober onder meer:

Welkom aan boord

Un1ek, de koepel van basisscholen, waaronder  IKC Kethel, houdt een evenement voor leerlingen van het middelbaar onderwijs en ook het hoger onderwijs over opleidings-, stage-, beroeps- en doorgroeimogelijkheden in het onderwijs en in de kinderopvang.
Van vier tot zeven bij Kindcentrum Prins Willem Alexander, Gansfoortstraat 1-5 in Vlaardingen. Aanmelden kan via E: communicatie@un1ek.nl.

Schrijfcafé

Het Schrijfcafé is een laagdrempelige bijeenkomst voor iedereen die graag wil schrijven of dit eens wil proberen. Het wordt georgansieerd door Carla Scheepe, schrijfdocent en eigenaar van Eigenwijzewoorden en Liesbeth Mende, schrijfster en bekend van onder andere de romans Blauw en Afhaalmeisje.
Deelname aan de workshop kost € 12,50. Van kwart over tien tot kwart over twaalf.

Wennekerpand

20.15 uur: Jack Wouterse - De laatste

Kussens

In de Weerklank worden kussens gemaakt

De Graauwe Hengst

22.00 uur: De IJzeren Maagden

Eerste hulp

'Eerste hulp bij de digitale overheid'. Dat is de naam van de cursus die vandaag in de bibliotheek wordt verzorgd. Net als op drie komende woensdagmiddagen, want het is een vierdelige cursus. Tussen twee en vier in de Korenbeurs.

Wasbare luierspreekuur

Voor alle vragen over wasbare luiers. In de Bibliotheek in de Korenbeurs.Een 'wasbare-luierconsulent' beantwoordt graag vragen. Het spreekuur is onderdeel van de proef met wasbare luiers waaraan in oktober zo'n vijftig Schiedamse gezinnen deelnemen. Het spreekuur is zonder afspraak te bezoeken en helemaal gratis.

Kledingbank Nieuwland

De kledingbank is vandaag geopend van een tot vier. In de Kansenfabriek.
In de MCM de Grootstraat is vandaag de Kinderkledingbank op dezelfde tijd open.

Bridge

Bridgeclub Spaland is aan een nieuw seizoen begonnen. Er wordt elke woensdag gespeeld. De avonden beginnen om half acht in de ontmoetingsruimte van Driemaasstede.

Kinderinstuif

In het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan is het iedere woensdagmiddag kinderinstuif, voor kinderen van vier tot twaalf. Van twee tot half vier, kosten vijftig cent.

Theater aan de Schie

20.15 uur: Expeditie Eiland

Molentour

En wandeling langs zes Schiedamse molens - waarvan er vier bezocht worden. Start bij De Palmboom, om een uur en om half drie een tweede vertrek. De wandeling met gids duurt ongeveer vijf kwartier. Er is ook een kortere route mogelijk.

Jenevermuseum

In het depot van het Jenevermuseum ligt een schat. Al decennialang liggen ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen in ladekasten, verborgen voor het publiek. Veel ervan zijn prachtig vormgegeven en een lust voor het oog. Nu is de tijd gekomen om iedereen ervan mee te laten genieten! Van twaalf tot vijf geopend.

Stedelijk Museum

Wat betekent familie? Om die vraag draait het bij de tentoonstelling Familie. Zo’n twintig (internationale) hedendaagse kunstenaars maken werk over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Schiedammers laten hun gedekte familietafel zien en er zijn verschillende activiteiten rond familierituelen als Sinterklaas en Kerst. Van video tot sculptuur, van performance tot heuse kapsalon om je haar te knippen, en alles wat je weten wilt over familie.

Grote overzichtstentoonstelling van het kleurrijke werk van waarmee Corneille (1922 - 2010). Te zien samen met zijn inspiratiebronnen. Op die manier neemt de presentatie je mee in zijn wereld, het universum van deze belangrijke naoorlogse kunstenaar.

Sinds 2009 stuurt Gijs Assmann zijn geliefde elke dag dat ze niet samen zijn per post een kaart of collage: een geknipte en geplakte afbeelding op A4-formaat die hij op de achterzijde beschrijft. Daarmee vertelt hij haar steeds opnieuw dat hij van haar houdt en waarom. Al die ruim duizend liefdesbetuigingen laat hij van 13 oktober tot en met 3 februari 2019 in chronologische volgorde zien in het Stedelijk Museum Schiedam. 'voor H.' is een intiem en tegelijkertijd megalomaan project. Het heeft te maken met de tijd waarin veel mensen hun dagelijks leven delen via de sociale media.

Paco Dalmau sluit zijn White Wall Project, waarvoor hij de Waterweg Cultuurprijs 2017 won, af in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze zomer beschilderden meer dan duizend mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een achthonderd meter lang doek in het Schiedamse Beatrixpark. Paco koos voor deze tentoonstelling de mooiste delen daaruit. De tentoonstelling is gratis toegankelijk, los dus van de andere tentoonstellingen.

Op de zolderverdieping van het historische pand is de collectie CoBrA van het museum te vinden. Deze semi-permanente tentoonstelling 'Appelzolder: CoBrA-topstukken' bevat het Oerbeest van Karel Appel uit 1951 en werken van Eugène Brands, Constant en Corneille. Ook hangen er aanwinsten van Jan Nieuwenhuijs van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Die zijn sinds 2013 in langdurig bruikleen.

Het museum is van elf tot vijf geopend.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Grace Jones: Bloodlight and Bami

De Wissel

Van twee tot vier is De Wissel geopend voor een geprek of om de collages van Ilona Bruins te zien.