Agenda

Woensdag 10 augustus

10-08-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op woensdag 10 augustus onder meer:

Peuter Voorlezen

Vanaf half tien in Bibliotheek Korenbeurs. Voor kinderen van nul tot drie jaar.

KidsBouwdorp

Met een speciaal programma dat geheel in het teken staat van ‘reis rond de wereld’ kan je vanaf tien uur tot drie uur onder professionele begeleiding aan de slag. Locatie: Excelsior ’20, Sportpark Thurlede – Parkweg 415.

Wenneker Cinema

Half twee: Les Amours d’Anaïs
Acht uur: Elvis

Streetrules - De Betrokken Spartaan

Vanaf twee uur in de Stationstraat en vanaf die tijd ook aan het Wibautplein.

Zomeravondvoetbal

Bij PPSC in het Beatrixpark, aan de Parkweg 419. Vanaf half zeven tot kwart voor acht, voor alle meiden van zes tot en met negentien jaar. Je hoeft geen lid te zijn om mee te doen.

Stedelijk Museum Schiedam

Tentoonstelling Zeevonkengesproei. Een solotentoonstelling van Zoro Feigl.

Expositie Levend Landschap. Over zes eeuwen Zuid-Hollandse Maasdelta, hoe kunstenaars als Jan van Goyen, Johan Barthold Jongkind, Jan Sluijters en Charley Toorop het landschap in de Zuid-Hollandse Maasdelta vanaf de late zestiende eeuw tot nu verbeeldden.

Jenevermuseum

Expositie De Molens, het gezicht van Schiedam.

Speurtocht Locomotiefsteeg. Ontdek alle brandijzers in de Locomotiefsteeg. De Locomotiefsteeg is genoemd naar branderij De Locomotief die hier vroeger was. In de steeg zie je ook het kunstwerk Overloop; een lint van 1174 kleitegels stroomt van de Hoogstraat naar de Lange Haven. Op de tegels zie je brandijzers waarmee vroeger kistjes jenever gebrandmerkt werden. Het museum heeft een speurtocht uitgezet in de steeg. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. Vraag ernaar bij de balie van het Jenevermuseum.

Bibliotheek Schiedam

In de bibliotheek in de Korenbeurs is de tentoonstelling ‘De schatten van Tristan’ te zien, met een deel van de opgravingen van de twintig jarige amateurarcheoloog Tristan Tange. Adres: Lange Haven 145. De toegang is gratis.