Agenda

Vrijdag 27 mei

27-05-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 27 mei onder meer:

International Dutch Distillers Festival

In de binnenstad.

Tentoonstelling 'Nostalgie is achteruitdromen’

In de bibliotheek in de Korenbeurs is de tentoonstelling ‘Nostalgie is achteruitdromen’ te zien. Een bonte verzameling van wat de medewerkers van de bibliotheek zoal bewaren en verzamelen. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Korenbeurs , Lange Haven 145. De toegang is gratis.

Wenneker Cinema

14.00 uur: After Yang
20.00 uur: Along the Way
20.30 uur: Met Mes

Nuevos Tangos Viejos: Totín con soda - Kaapverdië

In de Sodafabriek om 20.00 uur.

't Huis te Poort

In 't Huis te Poort is vandaag een eerbetoon te beluisteren aan de vergeten Italiaanse meester Platti, uitgevoerd door het internationale vijfkoppige ensemble Radio Antiqua.
De Italiaanse componist Giovanni Benedetto Platti (1697-1763) was in Duitsland succesvol als componist. Platti was zeer vooruitstrevend: in zijn muziek was de geest van de sturm und drang van de generaties na hem eigenlijk al aanwezig. Dat hij vergeten raakte is ten onrechte, zo mag blijken uit de schitterende cd-opname die het internationale ensemble Radio Antiqua maakte van zijn muziek, aldus de organisatie.
Met Lucia Giraudo viool, Isabel Favilla, fagot, Petr Hamouz, cello, Giulio Quirici, theorbe en Claudio Ribeiro, klavecimbel.
Een voorproefje van de muziek is te horen op https://www.youtube.com/watch?v=SUc75R2JGak&t=36s.
Aanvang: 20.15 u.; toegang € 30,-

Expositie in De Wissel

Schiedammer Hans de Groo toont in inloophuis De Wissel een gedeelte van zijn schilderijen, portretten, maar ook speciaal voor De Wissel gemaakte landschappen. Open van 14.00 tot 16.00 uur.

Tentoonstelling Brandmerk!

Dit voorjaar is in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam een tentoonstelling over 'Brandijzers uit 100 jaar jeneverindustrie' te zien. Vanaf 1881 gebruikten distillateurs steeds vaker beeldmerken om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Op de kisten jenever brandde men met een brandijzer het jenevermerk. De tentoonstelling Brandmerk! Brandijzers uit 100 jaar jeneverindustrie laat een groot aantal van deze unieke brandijzers zien.

Patrick Laureij

Voorstelling LIVE, 20.15 uur - Theater aan de Schie.

Tentoonstelling Zonvonkengesproei

Een solotentoonstelling van Zoro Feigl, te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Tentoonstelling Van Oerbeest tot rokende croissant

Met aanwinsten en oude bekenden, te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Solotentoonstelling The World = Dialogue

Bij Open Art Exchange. Met een installatie, muurschilderingen, schilderijen en pentekeningen van de Beninese kunstenaar Benjamin Deguenon.