Agenda

Dinsdag 17 mei

17-05-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 17 mei onder meer:

Samen wandelen

Samen met andere senioren een wandeling maken. De startlocatie is wijkcentrum De Brug. Daar verzamelen om 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen: Natalie Wassink (van Seniorenwelzijn) via T: 06 - 57314380.

Tentoonstelling 'Nostalgie is achteruitdromen’

In de bibliotheek in de Korenbeurs is de tentoonstelling ‘Nostalgie is achteruitdromen’ te zien. Een bonte verzameling van wat de medewerkers van de bibliotheek zoal bewaren en verzamelen. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Korenbeurs , Lange Haven 145. De toegang is gratis.

Proeflessen Qi-gong/ Tai-Chi

Qi-gong/ Tai-Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm. Stichting Tairos houdt een proefles. De lessen worden op dinsdagmiddagen door een ervaren docent gegeven. Locatie: de gymzaal naast wijkcentrum De Erker. Graag (van tevoren) aanmelden voor een proefles. Meer informatie bij Wilma Evers, E: klevers@kabelfoon.nl.

Benefiet filmavond

Inner Wheel Schiedam houdt een benefiet filmavond ten behoeven van organisatie JMVR Zorgt. De film 'The Duke' wordt vertoond in Wenneker Cinema.

Expositie Herman van Veen

Om 18.00 uur in de Grote of St. Janskerk.

Gratis schaakles

Op Dr. Wibautplein, van 13.45 tot 14.30 uur. De lessen worden verzorgd door trainers van Jeugdschaakclub De Pionnetjes. Inschrijven is niet nodig.

Tentoonstelling Brandmerk!

Dit voorjaar is in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam een tentoonstelling over 'Brandijzers uit 100 jaar jeneverindustrie' te zien. Vanaf 1881 gebruikten distillateurs steeds vaker beeldmerken om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Op de kisten jenever brandde men met een brandijzer het jenevermerk. De tentoonstelling Brandmerk! Brandijzers uit 100 jaar jeneverindustrie laat een groot aantal van deze unieke brandijzers zien. 

Workshop Financieel opvoeden

Om 19.30 uur in Bibliotheek Korenbeurs.

Informatieavond VvE-platform Schiedam

Bij De Vijf Molens, Nieuwe Damlaan 818 om 19.30 uur.

Tentoonstelling Zonvonkengesproei

Een solotentoonstelling van Zoro Feigl, te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Tentoonstelling Van Oerbeest tot rokende croissant

Met aanwinsten en oude bekenden, te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.