Agenda

Maandag 31 januari

31-01-2022 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op maandag 31 januari onder meer:

Plantenbieb

In Schiedam-Oost. Plantjes en stekjes ruilen. Adres: Stationstraat 98.

Fietstocht

Van 09.00 tot 12.00 uur. Adres: Louis Zimmermannplein 8. Stichting Fietsmaatjes Schiedam heeft als doel om mensen die nog graag fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten van zo'n één tot drie uur aan te bieden op een duofiets met elektrische trapondersteuning, met de mogelijkheid om zelf mee te trappen, en zittende naast een vrijwilliger (fietsmaatje) die trapt en stuurt. Met deze fietstochten wordt het isolement van de gast doorbroken, komen de gasten op een gezellige manier fysiek in beweging en ontstaan er unieke contacten tussen de vrijwilligers en onze minder mobiele en vitale gasten.

Buurtbakkie met kletskoek

Haak aan voor een buurtbakkie met kletskoek, gezellig buurtgenoten ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Van 13.00 tot 15.00 uur. Adres: Van Beverenstraat 40.

Computerclub

In Schiedam-Zuid. Van 13.30 tot 15.30 uur. Adres: Nieuwe Maasstraat 68.

Creaclub

In Schiedam-West. Van 14.00 tot 16.00 uur. Er wordt van alles gemaakt, van breien, haken, borduren, kaarten maken. Veelal wordt 'onderhanden-werk' van thuis meegenomen en verder afgewerkt onder het genot van een kopje koffie of thee. Locatie: wijkcentrum De Erker.

Meidenclub

In Schiedam-Zuid. Voor meiden van groep zeven en acht en de eerste klas van de middelbare school. 7,50 euro per maand. Va 14.45 tot 16.00 uur. Adres: Leliestraat 10.

Huiswerkbegeleiding

In Schiedam-Oost. Van 15.30 tot 16.30 uur. Dock houdt twee keer per week huiswerkbegeleiding en ondersteunt kinderen in hun leer- en taal ontwikkeling voor kinderen van groep drie tot en met acht. De middagen zijn toegankelijk zonder afspraak, vrije inloop. Adres: Boerhaavelaan 79.

Vrienden van Oost - Koffie & Koekjes

Ontmoet je buren tijdens de koffie-uren. Op maandagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur kun je er even op uit naar de Vrienden van Oost. De gratis koffie en thee staan klaar met wat lekkers erbij. Aanmelden voor deze activiteit is voorlopig verplicht. Er is tijdelijk een beperkt aantal plaatsen en vol=vol. De activiteit is nu in Wijkhuis Oost aan de Boerhaavelaan 79. Opgeven kan via telefoon/whatsapp op T: 06-14559988. Op maandag wordt er aansluitend samen gegeten of kun je eten meenemen naar huis. De kosten voor het eten zijn 2,50 euro. Aanmelden voor het eten uiterlijk op de zondag ervoor.

Open mozaïekatelier

In Schiedam-Oost. Van 19.00 tot 22.00 uur. Tijdens het open atelier van Stukje bij Beetje krijg je hulp bij het uitvoeren van je eigen mozaïekproject. Heb je een leuk idee voor het maken van een tafeltje, een mooie schaal of een gipsbuik, of maak iets moois waar je wijkgenoten van kunnen genieten. Deelname kost vijftien euro per keer. Bel voor meer informatie met Marian op T: 06-50593325.

Spaanse les

Spaanse les voor beginners en gevorderden. In Schiedam-West. Van 19.00 tot 21.30 uur. Adres: Jan van Avennesstraat 32.