Agenda

Dinsdag 7 december

07-12-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 7 december onder meer:

Seniorengym

Rustig bewegen, veelal op een stoel, onder begeleiding van vrijwilligers. Wekelijks op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur, Van Beethovenplein 161. Prijs: één euro.

Spaanse les

Voor beginners en gevorderden. Wekelijks op maandag van 19.00 tot 21.30 uur en op dinsdag van 19.00 tot 21.30 uur. Locatie: Jan van Avennesstraat 32.

Digitaal spreekuur

Voor ieder met een vraag over het gebruik van mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of digitale camera. Van tien tot half een in De Nieuwe Harg, Hargplein 116 in noord. 

Wenneker Cinema

14.00 uur: The French Dispatch
14.30 uur: Pig

Biljarten

Vandaag tussen negen en vier: vrij biljarten in De 5 Molens. Georganiseerd door Senioren Welzijn.

Koersbal

In de Hof in Zuid, vanaf half twee.

Glashard, post-graffiti

Op het terrein van de voormalige glasfabriek aan de Buitenhavenweg is de expositie Glashard, post-graffiti te zien, georganiseerd vanuit het Stedelijk Museum Schiedam. Van elf tot vijf.

Huiswerk

Van half vier tot half vijf biedt Dock in het wijkcentrum in oost de mogelijkheid van begeleiding bij het huiswerk, voor kinderen in de groepen 3 tot en met 8.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).


Jenevermuseum

Kunst Werkt en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam slaan de handen ineen met de tentoonstelling ‘Van fles naar Kunst Werkt’. Kunst Werkt viert haar dertig jaar bestaan met een uitnodiging aan dertig kunstenaars. Zij zijn aan de slag gegaan met de iconische 'kelderfles'. Het resultaat is een verscheidenheid aan kunstwerken, gebaseerd op dit Schiedams erfgoed.
In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.