Agenda

Dinsdag 30 november

30-11-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op dinsdag 30 november onder meer:

Huiselijk geweld

De slotbijeenkomst van de serie over huiselijk geweld, georganiseerd door de gemeenteraad, is vandaag alleen online te volgen. Dat kan via deze link. Aanvang 19.30 uur.

Seniorengym

Rustig bewegen, veelal op een stoel, onder begeleiding van vrijwilligers. Wekelijks op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur, Van Beethovenplein 161. Prijs: één euro.

Wenneker Cinema

14.00 uur: The United States vs. Billie Holiday
14.30 uur: Spencer

Schuldenlab

Koningin Maxima is vandaag te gast in Schiedam om van alles te vernemen over het Schuldenlab. Haar bezoek aan de Havenkerk is te volgen via deze link. Vanaf een uur.

Koersbal

In de Hof in Zuid, vanaf half twee.

Glashard, post-graffiti

Op het terrein van de voormalige glasfabriek aan de Buitenhavenweg is de expositie Glashard, post-graffiti te zien, georganiseerd vanuit het Stedelijk Museum Schiedam. Van elf tot vijf.

Huiswerk

Van half vier tot half vijf biedt Dock in het wijkcentrum in oost de mogelijkheid van begeleiding bij het huiswerk, voor kinderen in de groepen 3 tot en met 8.

Kijk mij eens

Hoe is het gesteld met de sociale emancipatie van homoseksuele mannen in Nederland? Jaap de Jonge ging in gesprek met honderd homomannen over hun passie, hun beroep en hun kijk op het leven en fotografeerde ze in hun eigen woonomgeving. Dat leidde tot honderd portretten, te zien in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs. Te zien van tien tot vijf.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Jenevermuseum

Kunst Werkt en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam slaan de handen ineen met de tentoonstelling ‘Van fles naar Kunst Werkt’. Kunst Werkt viert haar dertig jaar bestaan met een uitnodiging aan dertig kunstenaars. Zij zijn aan de slag gegaan met de iconische 'kelderfles'. Het resultaat is een verscheidenheid aan kunstwerken, gebaseerd op dit Schiedams erfgoed. 
In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.